Μενού
  • Α-
  • Α+

Παραμένει η ένταση στη Μέση Ανατολή καθώς οι συγκρούσεις ανάμεσα στο Ισραήλ και στους Παλαιστινίους κλιμακώνονται, τη στιγμή που οι διεθνείς φωνές για αποκλιμάκωση γίνονται ακόμα πιο ηχηρές, με τον Αμερικανό πρόεδρο, Τζο Μπάιντεν, να ζητά κατάπαυση του πυρός. 

Διαβάστε ακόμη: Ισραήλ: «Είμαι ακριβώς στη μέση, ανάμεσα στα δύο πυρά» - Τι λέει ο μοναδικός Έλληνας στην πόλη Λοντ

Η Νορβηγία, μαζί με την Τυνησία και την Κίνα, πιέζουν επί μια εβδομάδα για την κινητοποίηση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, που δεν έχει κατορθώσει έως σήμερα να εκδώσει μια οποιασδήποτε κοινή δήλωση, λόγω της άρνησης των ΗΠΑ. Σήμερα Τρίτη (18/5) θα πραγματοποιηθεί μία νέα έκτακτη και κεκλεισμένων των θυρών συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ με αντικείμενο την ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ), όπως ανακοίνωσε η νορβηγική διπλωματική αποστολή.

Εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τα σύνορα με τον Λίβανο - Ήχησαν σειρήνες αεράμυνας

Το βράδυ της Δευτέρας εκτοξεύθηκαν ρουκέτες από τα σύνορα του Ισραήλ με τον Λίβανο με αποτέλεσμα να ηχήσουν σειρήνες αεράμυνας

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ειδησεογραφικό δίκτυο Αl Arabiya, όπως ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός, το βράδυ της Δευτέρας (17/5) στο βόρειο Ισραήλ ήχησαν σειρήνες αεράμυνας, κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο οι οποίες προειδοποίησαν για εκτόξευση ρουκετών. Παράλληλα ο στρατός ανέφερε ότι έχει ξεκινήσει ερευνά το περιστατικό.

Το ισραηλινό τηλεοπτικό δίκτυο Channel 13 TV μετέδωσε πως ακούστηκαν εκρήξεις στην περιοχή. Σύμφωνα με πληροφορίες ειδησεογραφικών δικτύων έπεσαν περίπου 5-7 ρουκέτες, οι οποίες στόχευαν την περιοχή Misgav Am και όλες έπεσαν εντός της επικράτειας του Λιβάνου.

https://twitter.com/TheInsiderPaper/status/1394393004769779712?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/AmichaiStein1/status/1394392539306803201?ref_src=twsrc^tfw

Ζήτησε κατάπαυση πυρός ο Μπάιντεν

Την ίδια στιγμή ο Τζο Μπάιντεν δείχνει να άρχισε να πιέζει για να σταματήσει η αιματοχυσία. Χθες Δευτέρα ο Αμερικανός πρόεδρος στη διάρκεια συνδιάλεξής του με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, εξέφρασε την «υποστήριξή» του στην κήρυξη κατάπαυσης του πυρός, ενώ συμπληρώθηκε μία εβδομάδα από την κλιμάκωση της βίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, σημειώνεται σε δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε ο Λευκός Οίκος. «Ο πρόεδρος εξέφρασε την υποστήριξή του σε μια κατάπαυση του πυρός», αναφέρει το κείμενο, με τόνο ιδιαίτερα λιτό. Στη συνδιάλεξη, ο Aμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συνομιλίες σε εξέλιξη με την Αίγυπτο «και άλλους εταίρους» ώστε να υπάρξει εκεχειρία.

Αρκετές φωνές στις τάξεις των Δημοκρατικών έχουν υψωθεί και καλούν τον κ. Μπάιντεν να πιέσει να σταματήσουν οι εχθροπραξίες ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, η οποία ελέγχει τη Λωρίδα της Γάζας. Στη συνδιάλεξη, ο Aμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στις συνομιλίες σε εξέλιξη με την Αίγυπτο «και άλλους εταίρους» ώστε να υπάρξει εκεχειρία.

Οι ισραηλινοί βομβαρδισμοί στη Λωρίδα της Γάζας, που συνεχίζονται, προκάλεσαν μέσα σε μια μαύρη εβδομάδα πάνω από 200 θανάτους στον παλαιστινιακό θύλακα, χωρίς να διαφαίνεται καμία προοπτική εκεχειρίας ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χαμάς, ο ένοπλος βραχίονας της οποία συνεχίζει τις εκτοξεύσεις ρουκετών.

Ερωτηθείσα στη διάρκεια της ενημέρωσης των διαπιστευμένων συντακτών σχετικά με το ορισμένοι στην παράταξη των Δημοκρατικών εκτιμούν πως η κυβέρνηση Μπάιντεν δεν είναι αρκετά αυστηρή έναντι του Ισραήλ, η Τζεν Ψάκι, η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου, υπεραμύνθηκε της «διακριτικής» αλλά «εντατικής» διπλωματικής προσέγγισης της Ουάσινγκτον στο ζήτημα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA