Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα σύνορα της για ταξιδιώτες τρίτων χώρων που έχουν πραγματοποιήσει τις απαραίτητες δόσεις των εμβολίων για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, αποφάσισαν οι 27 της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε ακόμη: Εμβόλιο Johnson & Johnson: Μειώνει στο μισό τις παραδόσεις στην Ευρώπη αυτή την εβδομάδα

Τη συγκεκριμένη είδηση ανακοίνωσε ο αρμόδιος εκπρόσωπος της Κομισιόν, Κρίστιαν Βίγκαντ, την Τετάρτη (17/5), χωρίς όμως να αναφέρει από πότε θα ξεκινήσει να ισχύει αυτή η αλλαγή. Σύμφωνα με την Washington Post, για να ισχύσει κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει μία τελική έγκριση. Οι ταξιδιώτες θα πρέπει να έχουν κάνει εμβολιαστεί πλήρως με κάποια από τα εμβόλια τα οποία έχουν εγκριθεί εντός της Ε.Ε., κάτι που σημαίνει ότι έχει «ανάψει» το «πράσινο φως» για τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στις ΗΠΑ, αλλά όχι τα αντίστοιχα που παρασκευάζονται στην Κίνα ή στη Ρωσία.

Οι πρεσβευτές των 27 ενέκριναν τη συγκεκριμένη σύσταση, καθώς πλησιάζει η θερινή τουριστική περίοδος αυτή που προτάθηκε από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η οποία πάντως δεν έχει υποχρεωτικό χαρακτήρα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA