Μενού
  • Α-
  • Α+

H δημόσια αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει στην Τουρκία μεταξύ του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της Μεράλ Ακσενέρ, έλαβε συνέχεια στη Ριζούντα του Πόντου (πατρίδα του Ερντογάν), με οπαδούς του ΑΚΡ να επιτίθενται κατά της ηγέτιδας του εθνικιστικού κόμματος, κατηγορώντας την για συνεργασία με το φιλο-κουρδικό κόμμα (+ΡΚΚ).

Διαβάστε ακόμη: Κατεχόμενα: Ο Ερντογάν φτιάχνει αεροπορική βάση για οπλισμένα drones

Οι οπαδοί του ΑΚΡ φώναζαν: «Τί κάνεις εδώ εσύ που συνεργάζεσαι με το PKK;» Στη συνέχεια, η Ακσενέρ απάντησε, «Τι συκοφαντίες είναι αυτές; Ο Αλλάχ θα σας κρίνει. Ντροπή, ντροπή! Εγώ τραγουδάω το Μεγκρί Μεγκρί (παλιό κουρδικό τραγούδι); Εγώ διάβασα την επιστολή του Οσμάν Οτζαλάν; Άντε από εκεί!». Δείτε το βίντεο εδώ.

«Ερντογάν όπως Νετανιάχου»

Είχε προηγηθεί η παρομοίωση που επιχείρησε η Ακσενέρ μεταξύ του Ερντογάν και του Ισραηλινού πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου. «Ο Νετανιάχου είναι η ισραηλινή εκδοχή του Ερντογάν», είπε συγκεκριμένα η Ακσενέρ, προκαλώντας την έντονη αντίδραση της τουρκικής προεδρίας. «Έχουμε πολιτικούς που είναι τόσο ανήθικοι που χωρίς να ντρέπονται καθόλου με βάζουν στο ίδιο επίπεδο με τον Νετανιάχου. Δεν πρόκειται να το προχωρήσω περισσότερο, επειδή είναι γυναίκα, αλλά εγώ δεν έχω συναντήσει καν τον Νετανιάχου μέχρι τώρα. Εσύ αυτό το πράγμα στον Ερντογάν δεν μπορείς να το λες. Δεν σου έδωσε κανένας το δικαίωμα να πεις κάτι τέτοιο», προσθέτοντας για την Ακσενέρ: «Είναι τόσο αξιολύπητη που γνωρίζει την θέση της Παλαιστίνης μόνο από το χάρτη», πρόσθεσε.

Η Ακσενέρ επανήλθε λέγοντας: «Κύριε Ερντογάν, αξιολύπητος είσαι εσύ με το να επιμένεις να λες ότι θα πας στη Γάζα και να μην μπορείς να πας εδώ και 8 χρόνια. Αξιολύπητος είσαι με το να φωνάζεις στο Ισραήλ και να σκύβεις το κεφάλι στην Κίνα. Αξιολύπητος είσαι με το να φοράς το μετάλλιο του σιωνισμού στο λαιμό σου με υπερηφάνεια. Πραγματικά αξιολύπητος είσαι το να μην κάνεις αυτό που πρέπει και να πετάς απλά λόγια του αέρα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA