Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με όσα αναφέρει δημοσίευμα του Γαλλικού Πρακτορείου, ένας δημοσιογράφος του τουρκικού κρατικού πρακτορείου ειδήσεων Anadolu απολύθηκε χθες, Παρασκευή (21/5) μετά από ερώτηση που έθεσε σε δύο υπουργούς της κυβέρνησης του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά τη διάρκεια μίας συνέντευξης τύπου σχετικά με κατηγορίες του αρχιμαφιόζου, Σεντάτ Πεκέρ εναντίον του ισχυρού υπουργού Εσωτερικών, Σουλειμάν Σοϊλού.

Διαβάστε ακόμη: Τούρκια: Σάλος με βίντεο «μαφιόζου» που αποκαλύπτει σχέσεις πολιτικών, μαφίας και κρατικής ασφάλειας

Στην Τουρκία εδώ και τρεις εβδομάδες έχει ξεσπάσει σάλος εξαιτίας των βίντεο που αναρτά στον προσωπικό του λογαριασμό στο YouTube ο Πεκέρ, φιγούρα του υποκόσμου και «μαφιόζος» που ζει εξόριστος στο Ντουμπάι. Στα συγκεκριμένα βίντεο ο Πεκέρ κατηγορεί μέλη της κυβέρνησης του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης, AKP για ποικίλα εγκλήματα και για διαφθορά.

Σε ένα από αυτά, ο Πεκέρ ισχυρίζεται ότι ο υπουργός Εσωτερικών, Σοϊλού του είχε προτείνει προστασία και τον είχε «ενημερώσει» για την έναρξη μιας έρευνας εναντίον του τον περασμένο χρόνο, προκειμένου να του επιτρέψει να εγκαταλείψει την Τουρκία πριν συλληφθεί. Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού, ένα από τα πιο ισχυρά πρόσωπα στην κυβέρνηση του προέδρου Ερντογάν, δέχεται πιέσεις από την αστυνομία για να παραιτηθεί, αλλά έχει απορρίψει τις κατηγορίες του «αρχινονού».

Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, ο δημοσιογράφος του κρατικού πρακτορείου Anadolu, Μπουσάμπ Τουράν, το βράδυ της Παρασκευής κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης Τύπου προκάλεσε αναστάτωση ζητώντας μια απάντηση για αυτήν την υπόθεση από τους υπουργούς Βιομηχανίας, Μουσταφά Βαράνκ και Γεωργίας, Μπεκίρ Πακντεμιρλί.

Υπό τα έκπληκτα βλέμματα των δύο υπουργών, ο Τουράν ρώτησε αν η κυβέρνηση διαθέτει κάποιο σχέδιο να αντιμετωπίσει αυτό το σκάνδαλο και χαρακτήρισε τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών ένα άτομο «το όνομα του οποίου συνδέεται με σοβαρά ηθικά παραπτώματα», εκφράζοντας την «ντροπή» του. Το βίντεο από αυτό το στιγμιότυπο της συνέντευξης Τύπου έγινε γρήγορα viral στα social media.

https://twitter.com/curdistani/status/1395776243916808196?ref_src=twsrc^tfw

Το Anadolu απέλυσε τον Τουράν

Μπροστά σε αυτή την κατάσταση, το πρακτορείο Anadolu ανακοίνωσε με μία βιαστική ανακοίνωσή του την απόλυση του δημοσιογράφου του, υποστηρίζοντας ότι παραβίασε τις «δημοσιογραφικές αρχές» και ότι έκανε «πολιτική προπαγάνδα». «Προσφύγαμε σε έναν εισαγγελέα για να διεξαχθεί έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί εάν (ο Τουράν) ανήκει ή όχι σε μια τρομοκρατική οργάνωση», ανέφερε ακόμα το τουρκικό πρακτορείο στην ανακοίνωση.

«Εκείνοι που επιδιώκουν να υπονομεύσουν την αξιοπρέπεια του κράτους μας θα πληρώσουν το τίμημα», προειδοποίησε στο Twitter ο διευθυντής επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, Φαχρετίν Αλτούν.

https://twitter.com/fahrettinaltun/status/1395814991970848780?ref_src=twsrc^tfw

Το συγκεκριμένο περιστατικό χαροποίησε τον Σεντάτ Πέκέρ, ο οποίος ανήρτησε το βίντεο της συνέντευξης τύπου στο κανάλι του στο YouTube.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA