Μενού
  • Α-
  • Α+

Για πρώτη φορά, οι εργαζόμενοι θεωρούνται οι πιο σημαντικοί παράγοντες για την επιτυχία μια εταιρείας σε σχέση με τους μετόχους της. Σύμφωνα με την έκθεση Trust Barometer που κυκλοφόρησε τις προηγούμενες ημέρες και αναλύει το Forbes, οι εργαζόμενοι μπορούν να αποδειχθούν μακροπρόθεσμα ως και τρεις φορές πιο σημαντικοί σε σχέση με τους μετόχους.

Διαβάστε ακόμη: Ανέβασε τον κατώτατο μισθό σε 70.000 δολάρια και τριπλασίασε τα κέρδη του!

Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε 14 χώρες και συμμετείχαν περισσότερα από 16.800  με το 40% των ερωτηθέντων κατατάσσουν τους υπαλλήλους ως τον πιο σημαντικό παράγοντα για την επιτυχία μιας εταιρείας, ενώ μόλις το 12% λέει το ίδιο για τους μετόχους. 

Μελέτες δείχνουν ότι όταν ικανοποιούνται οι ανάγκες των εργαζομένων, η κερδοφορία μπορεί να αυξηθεί, αναφέρει η Laura Field, διευθύντρια του Κέντρου Εταιρικής Διακυβέρνησης του Πανεπιστημίου του Delaware στο Weinberg.

Καθώς οι εργαζόμενοι ασκούν ολοένα και περισσότερο πίεση στις εταιρείες σε μια σειρά από ζητήματα που έχουν να κάνουν για παράδειγμα με τους μισθούς, ο τρόπος που επιλέγουν οι εργοδότες αναμένεται να επηρεάσει σε βάθος χρόνου την ίδια την εταιρεία

Ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης πως σχεδόν το 80% των εργαζομένων περιμένουν από τον εργοδότη τους να πάρει θέση σε θέματα όπως η διστακτικότητα για τα εμβόλια, η κλιματική αλλαγή, ο ρατσισμός και η επανεκπαίδευση.

«Τα ζητήματα περιβαλλοντικής, κοινωνικής και εταιρικής διαχείρισης έχουν πολύ μεγαλύτερη σημασία για τους Millennials και τους Gen-Z (σ.σ. τους 20άρηδες ως και τους 40άρηδες) από ό,τι για τις προηγούμενες γενιές», λέει ο Nell Minow, αντιπρόεδρος της συμβουλευτικής εταιρείας εταιρικής διακυβέρνησης ValueEdge Advisors. 

Την ίδια στιγμή, περισσότερο από το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν ότι τα διευθυντικά στελέχη που ασκούν κριτική σε νόμους που πιστεύουν ότι εισάγουν διακρίσεις, πράττουν σωστά. Αυτό πηγάζει από τα υψηλά επίπεδα εμπιστοσύνης των εργαζομένων στους Διευθύνοντες Συμβούλους και τις εταιρείες τους. Περίπου το 77% πιστεύει ότι ο εργοδότης τους είναι το πιο αξιόπιστος από το κράτος ή τα μέσα ενημέρωσης.

Η διασφάλιση ότι οι εταιρείες πληρώνουν το δίκαιο μερίδιο των φόρων τους, μειώνουν το αποτύπωμα άνθρακα και ότι επιτυγχάνουν το φύλο και η φυλετική αμοιβή είναι τουλάχιστον δύο φορές πιο σημαντικές από την αύξηση της τιμής της μετοχής ή των κερδών, λένε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA