Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες εμπρηστικές δηλώσεις πραγματοποίησε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, την Κυριακή επιθεωρώντας το ελικοπτεροφόρο «Anadolu» που είναι στην τελική φάση κατασκευής του. Ο Χουλουσί Ακάρ έκανε λόγο για προκλητικότητα από την πλευρά της Ελλάδας, μιλώντας μάλιστα για «σαμποτάζ» της χώρας μας στις όποιες προσπάθειες «θετικών ενεργειών» της Τουρκίας και απείλησε την Ελλάδα ότι αυτή η διαδικασία δεν θα βγει πουθενά.

Διαβάστε ακόμη: Εμπρηστικές δηλώσεις Ερντογάν για Κυπριακό: Οι νέες συνομιλίες θα γίνουν στη βάση δύο κρατών

Παράλληλα έκανε λόγο για «ψευδαισθήσεις» που έχουν οι στρατιωτικοί και πολιτικοί στην Ελλάδα. Ακόμα υποστήριξε ότι η Τουρκία ουδέποτε έκανε κάποια γενοκτονία, καθώς όπως είπε κάτι τέτοιο δεν είναι στην κουλτούρα της και ανέφερε ότι αν κάποιος ψάχνει για βιαιοπραγίες πρέπει ν' ανατρέξει στην περίοδο 1919-1922, δηλαδή την εποχή που ο ελληνικός στρατός βρισκόταν στη Μικρά Ασία.

«Η Τουρκία δεν καταδίωξε κανέναν ούτε χθες, ούτε σήμερα στην ιστορία της. Η Τουρκία δεν έχει τέτοια παράδοση. Κοιτάζοντας στην ιστορία από το 1919 έως το 1922 υπάρχουν πολλά τρανταχτά παραδείγματα για το τι έγινε», είπε ο Τούρκος υπουργός Άμυνας.

«Οι Έλληνες γείτονές μας, με τις πράξεις και τη ρητορική τους, κάνουν κάθε προσπάθεια για να σαμποτάρουν τις θετικές ενέργειες (της Τουρκίας). Με αυτές τις προβοκάτσιες, τις προκλήσεις και τη ρητορική, δεν μπορούν να φτάσουν πουθενά», προσέθεσε ο Χουλουσί Ακάρ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA