ΔΙΕΘΝΗ
24/05/2021 10:31

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία από την Γουχάν - Πώς ξεκίνησε η πανδημία

Η Κίνα γνωστοποίησε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο πρώτος ασθενής με συμπτώματα κορονοϊού καταγράφηκε στη Γουχάν στις 8 Δεκεμβρίου 2019. Τα νέα στοιχεία πάντως ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο ιός προήλθε από φυσικά αίτια, μέσω της επαφής ζώου – ανθρώπου, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ο ιός να ήταν αποτέλεσμα κάποια ατυχούς διαρροής από το Ινστιτούτο της Γουχάν, όπου οι ερευνητές εξέταζαν νυχτερίδες.

Κορονοϊός: Νέα στοιχεία από την Γουχάν - Πώς ξεκίνησε η πανδημία
Τα πρώτα κρούσματα κορονοϊού εντοπίστηκαν στην Γουχάν τον Δεκέμβριο του 2019 (Πηγή: Associated Press)
Ανάγνωση:

Νέα στοιχεία σχετικά με την ασθένεια μιας σειράς ερευνητών στο Ινστιτούτο Ιολογίας της Γουχάν, της πόλης από όπου θεωρείται ότι ξεκίνησε ο νέος κορονοϊός που έμελλε να μετεξελιχτεί σε πανδημία, φέρνει στο φως έκθεση των υπηρεσιών πληροφοριών των ΗΠΑ.

Διαβάστε ακόμη ΠΟΥ κατά Κίνας: Οι ερευνητές στη Γουχάν δεν είχαν πλήρη πρόσβαση σε δεδομένα

Σύμφωνα με την έκθεση, αποσπάσματα από την οποία φέρνει στο φως η Wall Street Journal, τον Νοέμβριο του 2019 αρκετοί εργαζόμενοι ερευνητές στο συγκεκριμένο Ινστιτούτο νόσησαν και χρειάστηκε να νοσηλευτούν.Οι νέες πληροφορίες σχετικά με τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων τους μπορεί να πυροδοτήσει νέες συζητήσεις σχετικά με την προέλευση της πανδημίας.

Η έκθεση που είχε δημοσιοποιηθεί επί διοίκησης Τραμπ τον Ιανουάριο ανέφερε μεν ότι οι ερευνητές είχαν ασθενήσει το φθινόπωρο του 2019 αλλά δεν ήταν γνωστό ότι είχε χρειαστεί να εισηχθούν σε νοσοκομεία. Υπενθυμίζεται ότι η Κίνα γνωστοποίησε στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας ότι ο πρώτος ασθενής με συμπτώματα κορονοϊού καταγράφηκε στη Γουχάν στις 8 Δεκεμβρίου 2019.

Παρά τη σοβαρότητα των συμπτωμάτων, οι συντάκτες της έκθεσης δεν μπορούν να πουν με βεβαιότητα ότι πρόκειται για κορωνοϊό, παρά το γεγονός ότι μιλάμε για ασθένεια σε κινεζικό έδαφος.Η επικεφαλής των Υπηρεσιών Πληροφοριών Αβρίλ Χέινς είπε τον περασμένο μήνα ότι «οι μυστικές υπηρεσίες δεν γνωρίζουν πού, πότε ή πώς μεταδόθηκε αρχικά η Covid-19», και η εκτίμηση αυτή δεν έχει αλλάξει, αναφέρουν οι πηγές της Wall Street Journal που μίλησαν για την έκθεση.

Τα νέα στοιχεία πάντως ενισχύουν την πεποίθηση ότι ο ιός προήλθε από φυσικά αίτια, μέσω της επαφής ζώου – ανθρώπου, χωρίς να αποκλείεται η πιθανότητα ο ιός να ήταν αποτέλεσμα κάποια ατυχούς διαρροής από το Ινστιτούτο της Γουχάν, όπου οι ερευνητές εξέταζαν νυχτερίδες.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΓΟΥΧΑΝ ΚΙΝΑ ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ