Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ακύρωση των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο ζητά από την ιαπωνική κυβέρνηση, η μεγάλη εφημερίδα της χώρας Ashahi, η οποία είναι και χορηγός επικοινωνίας της διοργάνωσης, εξαιτίας της αυξανόμενης πίεσης που δημιουργεί στο σύστημα υγείας της Ιαπωνίας η πανδημία του κορονοϊού. Με χθεσινό της φύλλο η εφημερίδα καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει άμεσα στην ακύρωση της διοργάνωσης καθώς όπως αναφέρει μπορεί να σημειωθεί έξαρση κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα.

Διαβάστε ακόμη: Τόκιο 2021: Τρεις μήνες πριν την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων η ακύρωσή τους παραμένει στο «τραπέζι»

Φόβος για έξαρση κρουσμάτων

Το άρθρο της εφημερίδας αναφέρει χαρακτηριστικά ότι: «Ζητάμε από τον πρωθυπουργό (Γιοσιχίντε) Σούγκα να εκτιμήσει ψύχραιμα και αντικειμενικά την κατάσταση και να αποφασίσει την ακύρωση της διοργάνωσης αυτού του καλοκαιριού». Να σημειωθεί ότι ένα μεγάλο μέρος της Ιαπωνίας βρίσκεται σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού. Μάλιστα, σε πρόσφατη δημοσκόπηση ένα μεγάλο ποσοστό του ιαπωνικού λαού τάσσεται υπέρ της ακύρωσης της διοργάνωσης για φέτος υπό τον φόβο να σημειωθεί μια νέα έξαρση κρουσμάτων.

Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία του ιαπωνικού Υπουργείου Υγείας, μέχρι στιγμής στη χώρα έχουν καταγραφεί 12.394 θάνατοι από κορονοϊό και συνολικά τα κρούσματα ανέρχονται σε 714.709.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA