Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γυναίκα, μια εκ των τριών επιβατών, που «χάθηκαν» μετά την προσγείωση στο Μινσκ, και δεν ήταν στην επίμαχη πτήση της Raynair, όταν έφτασε στο Βίλνιους, κατάγεται από τη Λευκορωσία και έχει ΑΦΜ στην Ελλαδα, όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός OPEN. Οι ελληνικές αρχές υποστηρίζουν ότι για τα τρία αυτά άτομα, ένας μάλιστα εκ των οποίων ζει στην Πάτρα, δεν έχει προκύψει μέχρι στιγμής κάτι ύποπτο.

Ταυτόχρονα, η ΕΥΠ «ξεσκονίζει» τις κάμερες ασφαλείας και τις λίστες των επιβατών. Ερεύνησε δε τον ισχυρισμό του δημοσιογράφου και ακτιβιστή, που συνελήφθη με εντολή Λουκασένκο στη Λευκορωσία, ότι κάποιος ήταν κοντά του και τον φωτογράφιζε. Ωστόσο, σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής ευρήματα, δεν εχει προκύψει κάποια τέτοια ύποπτη κίνηση. 

Ο Ιάσων Ζήσης αποκάλυψε γιατί αποβιβάστηκε στο Μινσκ

Χθες Τρίτη έγινε γνωστό πως μεταξύ των επιβατών της πτήσης της Ryanair που εξαναγκάστηκε να προσγειωθεί στο αεροδρόμιο του Μινσκ, στη Λευκορωσία, ήταν κι ένας Έλληνας υπήκοος, ονόματι Ιάσων Ζήσης. Στην κρατική τηλεόραση εμφανίστηκαν και οι τρεις επιβάτες της πτήσης, 2 άνδρες και 1 γυναίκα. Ο διπλής υπηκoότητας Ιάσονα Ζήση δικαιολόγησε την παραμονή του στο Μινσκ, διευκρινίζοντας πως επρόκειτο έτσι κι αλλιώς να ταξιδέψει στη συνέχεια στην πρωτεύουσα της Λευκορωσίας για να συναντήσει τη γυναίκα του. 

Σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, πέρα από τον δημοσιογράφο Ρομάν Προτασέβιτς και τη σύντροφό του, στο Μινσκ αποβιβάστηκαν δύο υπήκοοι Λευκορωσίας και ένας Έλληνας υπήκοος. Η ίδια πηγή σημειώνει πως παραμένει αδιευκρίνιστο το γιατί αποβιβάστηκαν οι συγκεκριμένοι επιβάτες στο Μινσκ.

Αντεπίθεση από τον Λουκασένκο 

Στην αντεπίθεση πέρασε για το ζήτημα της σύλληψης του Ρομάν Προτασέβιτς, ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντερ Λουκασένκο, στην πρώτη του εμφάνιση μετά τις αντιδράσεις για την «αεροπειρατεία» και τις κυρώσεις που του επέβαλε η Σύνοδος Κορυφής τη Δευτέρα το βράδυ. Σύμφωνα με τον Independent είπε ότι οι επιθέσεις της Δύσης έχουν περάσει την κόκκινη γραμμή.

Είπε επίσης ότι προειδοποίηση για βόμβα στο αεροπλάνο της Ryanair ήρθε από την Ελβετία. Ο Αλεξάντερ Λουκασένκο μίλησε, κατά τις πληροφορίες που επικαλείται ο Independent, σε βουλευτές και επισήμους στο Μινσκ και είπε επίσης ότι η συμπεριφορά της Ευρώπης απέναντι στο γεγονός δείχνει ότι θέλει – μαζί με τους εσωτερικούς εχθρούς – να αποσταθεροποιήσει τη Λευκορωσία. «Εχθροί εντός και εκτός χώρας έχουν αλλάξει πλέον τις μεθόδους με τις οποίες μας επιτίθενται» ανέφερε. «Έχουν πλέον περάσει την κόκκινη γραμμή και τα όρια της κοινής λογικής και της ηθικής» πρόσθεσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA