Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Μεγάλη Βρετανία ανακοίνωσε ότι ο εθνικός οργανισμός φαρμάκων της χώρας έδωσε έγκριση για το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson κατά του κορονοϊού. Το συγκεκριμένο εμβόλιο έχει αποτελεσματικότητα 67% κατά του ιού, ενώ σύμφωνα με κάποιες μελέτες έχει αποτρέπει σε μεγάλο βαθμό τη νοσηλεία σε νοσοκομείο και τον θάνατο από την Covid-19. Η απόφαση για το συγκεκριμένο εμβόλιο άργησε κάπως υπήρχαν κάποιες ανησυχίες επειδή στις ΗΠΑ εμφανίστηκαν 8 περιστατικά θρομβώσεων από τα 7,4 εκατομμύρια ανθρώπους που έκαναν το εμβόλιο της Johnson & Johnson.

Διαβάστε ακόμη: Φόβοι για νέο lockdown στη Βρετανία λόγω της ινδικής μετάλλαξης

Σε δήλωση του σύμφωνα με το Sky News, ο υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ, ανέφερε, «αυτή είναι μία περαιτέρω ώθηση στο απολύτως επιτυχημένο πρόγραμμα εμβολιασμών της χώρας, το οποίο ήδη έχει σώσει 13.000 ζωές και σημαίνει ότι πλέον έχουμε τέσσερα ασφαλή και αποτελεσματικά εμβόλια, τα οποία έχουν εγκριθεί και θα βοηθήσουν να προστατέψουμε τους ανθρώπους μας από αυτόν τον άθλιο ιό».

«Το μονοδοσικό εμβόλιο, θα παίξει σημαντικό ρολό στους μήνες που ακολουθούν καθώς πολλαπλασιάζουμε τις προσπάθειες μας να ενθαρρύνουμε τους πάντες να εμβολιαστούν και ενδεχομένως να ξεκινήσουμε ένα ακόμα πιο ενισχυμένο πρόγραμμα αργότερα μέσα στο χρόνο», κατέληξε ο Ματ Χάνκοκ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA