Μενού
  • Α-
  • Α+

Μόνο σοκ προκαλούν τα νέα στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα για τη δράση του δολοφόνου Ούγιο Οσόριο, στο Ελ Σαλβαδόρ. Ο πρώην αστυνομικός έχει καταφέρει να γίνει το -αρνητικό- πρόσωπο των ημερών στη χώρα και οι Αρχές ετοιμάζονται να τον κατατάξουν στην κορυφή της λίστας με τους χειρότερους serial killer στην ιστορία της μικρού κράτους της Κεντρικής Αμερικής.

Διαβάστε ακόμη: Νότια Αφρική: Κατά συρροή βιαστής καταδικάστηκε σε 1.088 χρόνια φυλάκισης - Διέπραξε 121 εγκλήματα σε 5 χρόνια

Ο Ούγιο Οσόριο έβαψε τα χέρια του με αίμα το βράδυ της 7ης Μαΐου όταν και σκότωσε την 26χρονη Τζακλίν Κριστίνα Παλόμο ωστόσο η έρευνα απέδειξε πως ήταν το τελευταίο χρονικά θύμα σε μία σειρά από δολοφονίες που είχε διαπράξει

Στο ιστορικό του υπήρχε η απόταξη από το σώμα της αστυνομίας το 2005 αφού κατηγορήθηκε για σεξουαλική κακοποίηση ανήλικης, αλλά και φυλάκιση ως το 2011. Το έγκλημά του όμως στις 7 Μαΐου έφερε στο φως τη δράση του όλα αυτά τα χρόνια.

«Πρόκειται για τύπο εντελώς παλαβό», αναφέρει ο εγκληματολόγος Ίσραελ Τίκας. Στο σπίτι του, αστυνομικοί βρήκαν ένα εικόνισμα της «Santa Muerte», κεριά και μάσκες, με τις οποίες ο δολοφόνος αναμφίβολα τρομοκρατούσε τα θύματά του στη διάρκεια «ιεροτελεστιών», προσθέτει ο ίδιος όπως αναφέρει σε σημερινό δημοσίευμά του το rtl.be.

Εκείνο το βράδυ οι γείτονες του Οσόριο άκουσαν την άτυχη Τζακλίν Κριστίνα Παλόμο να ουρλιάζει καθώς έτρεχε για να γλιτώσει από τη μανία του. Η ίδια δεν τα κατάφερε καθώς την πρόλαβε και την χρησιμοποιώντας σιδηρολοστό. Αποτέλεσε όμως την αρχή για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της δράσης του.

https://twitter.com/laprovence/status/1398587428923904001?ref_src=twsrc^tfw

Ανακαλύφθηκαν 18 πτώματα, εκτιμήσεις για 40

Η έρευνα της αστυνομίας, που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, έχει φέρει στο φως άλλα 18 πτώματα, όλα θύματα του Ούγιο Οσόριο.

Στο σπίτι, αστυνομικοί βρήκαν τα πτώματα της Τζακλίν και της μητέρας της, της Μίρνας. Σε μικρή απόσταση, πλάι σε ήδη ανοιγμένο τάφο, κείτονταν το πτώμα του Αλέξις, του μικρότερου αδελφού της Τζακλίν, 24 ετών, κι εκείνο ενός ακόμη άνδρα: του ίδιου του αδελφού του Ούγο Οσόριο. Η οικογένεια είχε δώσει 7.000 δολάρια στον αδελφό του πρώην αστυνομικού για να βοηθήσει τον Αλέξις να μεταναστεύσει στις ΗΠΑ, εξήγησε ο παππούς της Τζακλίν Κριστίνα Παλόμο .

«Έγινε εκταφή σε δεκατέσσερα πτώματα» από οικόπεδο που ανήκει στον πρώην αστυνομικό, απέναντι στο σπίτι του, είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης και Ασφάλειας, ο Γουστάβο Βιγιατόρο. Ωστόσο οι εκτιμήσεις στη χώρα αναφέρουν πως αναμένεται να ανασυρθούν συνολικά κάπου 40 πτώματα.

«Ψυχοπαθής σεξομανής»

Μπροστά στο σπίτι πάνε κάθε μέρα συγγενείς ανθρώπων που έχουν εξαφανιστεί, για να μάθουν νέα. Με μια φωτογραφία στο χέρι, όπως όλοι όσοι φθάνουν εκεί, η Τέλμα Μανσία, 55 ετών, ψάχνει την εγγονή της, την Καμίλα, που εξαφανίστηκε τη 15η Απριλίου 2020, σε ηλικία 17 ετών. «Δεν μπορώ να κοιμηθώ», εξομολογείται. «Θα ήθελα να τη βρω ζωντανή, αλλά αν δεν είναι, θέλω να τη βρω για να έχει χριστιανική ταφή», εξηγεί.

Τα περισσότερα από τα σώματα που έχουν εκταφιαστεί ανήκαν σε γυναίκες. Στο κατηγορητήριο συμπεριλαμβάνονται τουλάχιστον 11 υποθέσεις γυναικοκτονιών με επιβαρυντικές περιστάσεις. Στο Ελ Σαλβαδόρ των 6,7 εκατομμυρίων κατοίκων δολοφονήθηκαν 70 γυναίκες το 2020 και πάνω από 100 το 2019.

Οι ερευνητές περιγράφουν τον Ούγο Οσόριο ως «ψυχοπαθή σεξομανή», «δολοφόνο κατά συρροή» που κυνηγούσε τα θηράματά του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, δελεάζοντάς τα με προσφορές για εργασία ή βοήθεια για να μεταναστεύσουν στις ΗΠΑ.

https://twitter.com/20minutesOnline/status/1398564954148593668?ref_src=twsrc^tfw

40.000 εξαφανίσεις τα τελευταία 15 χρόνια

Για την Τζανέτ Αγκιλάρ, ανεξάρτητη ερευνήτρια που εργάζεται για ιδρύματα και υπηρεσίες του ΟΗΕ και της ΕΕ, η υπόθεση του πρώην αστυνομικού «εγγράφεται στην κουλτούρα ακραίας βίας», την οποία ευνοεί η απόλυτη ατιμωρησία που απολαύουν συχνά οι κακοποιοί στη χώρα της κεντρικής Αμερικής.

Κατά την κυρία Αγκιλάρ, στο Σαλβαδόρ έχουν γίνει πάνω από 40.000 εξαφανίσεις τα τελευταία δεκαπέντε χρόνια: «η χώρα δεν έχει ιδέα για την έκταση που έχει πάρει το φαινόμενο (...) διότι αποκρύπτεται».

Με πληροφορίες από rtl.be, ΑΠΕ

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA