Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα 5χρονο αγόρι που ήταν ο μοναδικός επιζών στην τραγωδία με το τελεφερίκ στην Ιταλία -όπου σκοτώθηκαν 14 άτομα, συμπεριλαμβανομένων και των δύο γονέων του- ρώτησε: «Πού είναι η μαμά και ο μπαμπάς;» όταν ξύπνησε στο νοσοκομείο. Ο Ισραηλινός Eitan Biran βγήκε ζωντανός ως εκ θαύματος από το δυστύχημα στις Άλπεις, στη λίμνη Ματζόρε, αλλά η μητέρα και ο πατέρας του, ο μικρότερος αδελφός και οι παππούδες του είχαν σκοτωθεί.

Το μικρό αγόρι ήταν στην εντατική για το μεγαλύτερο μέρος της εβδομάδας, αλλά τώρα αναπνέει χωρίς τεχνητά μέσα, αν και εξακολουθεί να μην μπορεί να μιλήσει εύκολα.

Όπως αναφέρει η Daily Mail, όταν ο 5χρονος ξύπνησε είδε στο πλάι του να κάθεται η 41χρονη θεία του, Aya, στην οποία και μίλησε για πρώτη φορά: «Έχω πονόλαιμο» ήταν τα πρώτα του λόγια, ενώ στη συνέχεια ρώτησε για το πού βρίσκεται και γιατί ήταν εκείνη εκεί.

https://twitter.com/DailyMailUK/status/1398596722364977152?ref_src=twsrc^tfw

Δεν είναι ξεκάθαρο εάν του έχουν πει τα θλιβερά μαντάτα ότι η 26χρονη μητέρα του Tal, ο 30χρονος πατέρας του Amit, ο μόλις 2 ετών μικρός αδελφός του Tom, ο 81χρονος παππούς του Yitzhak Cohen, και η 71χρονη γιαγιά του Barbara Koninsky είναι όλοι νεκροί.

Ο γενικός διευθυντής του νοσοκομείου, Giovanni La Valle, δήλωσε στη Bild: «Μερικές φορές ο Eitan ρωτά για τους γονείς του, ενώ η θεία του παραμένει συνέχεια στο πλευρό του. Αξίζει να σημειωθεί πως πολλοί άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένου ενός από τους διασώστες στην τραγωδία, έχουν αφήσει δώρα για το νεαρό αγόρι, ενώ τρεις οικογένειες έχουν επίσης προσφερθεί να τον υιοθετήσουν μόλις αναρρώσει.

Να σημειωθεί πως η εισαγγελία του Μιλάνο έχει ανακοινώσει πως έχει προχωρήσει σε τρεις συλλήψεις για το δυστύχημα, ανάμεσά τους και του ιδιοκτήτη της εταιρείας που διαχειρίζεται το τελεφερίκ.

https://twitter.com/MuceliAlessio/status/1398595098284380160?ref_src=twsrc^tfw

Τι προκάλεσε την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ

Μια σειρά από προβλήματα και δυσλειτουργίες φέρονται, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο να προκάλεσαν την πτώση της καμπίνας του τελεφερίκ στην περιοχή της λίμνης Ματζόρε, η οποία στοίχισε την ζωή σε δεκατέσσερις ανθρώπους. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, όχι μόνον το ατσάλινο νήμα έσπασε, αλλά όλα δείχνουν ότι δεν λειτούργησε ούτε το φρένο ασφαλείας, αφήνοντας την καμπίνα να πέσει στο κενό.

Οι τελευταίοι τεχνικοί έλεγχοι είχαν γίνει πριν από δέκα ημέρες, όταν το τελεφερίκ ξανάνοιξε στο κοινό. Παράλληλα με την εισαγγελική έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει, θα πραγματοποιηθεί και μια δεύτερη, του υπουργείου Μεταφορών, πάντα με στόχο την απόδοση ευθυνών. Η καμπίνα έπεσε λίγο πριν φτάσει στον προορισμό της, σε υψόμετρο 1.500 μέτρων. Ο δικηγόρος του ιδιοκτήτη της εταιρείας που εκμεταλλεύεται το τελεφερίκ της λίμνης Ματζιόρε έκανε γνωστό, τέλος, ότι ο πελάτης του έχει σοκαριστεί, και ότι κάνει πάντα όλα τα αναγκαία έργα τεχνικής συντήρησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA