Μενού
  • Α-
  • Α+

Η επικαιρότητα στην Ιταλία τα τελευταία 24ωρα κατακλύστηκε από την εξαφάνιση μιας 18χρονης από το Πακιστάν, που έφτασε στην χώρα το 2015 για μια καλύτερη ζωή. Σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, όμως, η οικογένειά της δεν δέχθηκε ποτέ το ότι η Σαμάν ντυνόταν όπως όλες οι Ιταλίδες συνομήλικές της, και δεν ήθελε να παντρευτεί, με «υποχρεωτικό γάμο», τον ξάδερφό της. Για τον λόγο αυτό, και για να αποφευχθούν επιπλέον ψυχολογικές πιέσεις, οι ιταλικές αρχές είχαν αποφασίσει να βοηθήσουν την Σαμάν και να την μεταφέρουν σε προστατευμένο χώρο διαμονής.

Διαβάστε ακόμη: Καναδάς: Βρέθηκε ομαδικός τάφος με 215 παιδιά σε παλιό σχολείο ιθαγενών

Η 18χρονη εξαφανίστηκε από τα μέσα Απριλίου και οι αρχές αναζητούσαν ίχνη της σε όλη την ευρύτερη περιοχή της Μπολόνια, όπου έμενε. Οι γονείς της επέστρεψαν άρον άρον στο Πακιστάν. Την Κυριακή ανακοινώθηκε ότι συνελήφθη ένας ξάδερφος της δεκαοκτάχρονης, ο οποίος προσπαθούσε να μεταβεί οδικώς στην Ισπανία, από την Γαλλία. Κατηγορείται για ανθρωποκτονία και απόκρυψη πτώματος. Οι εισαγγελείς του Ρέτζιο Εμίλια, θεωρούν ότι οι γονείς, ένας θείος και δυο ξαδέλφια της Σαμάν, την δολοφόνησαν για να την τιμωρήσουν, επειδή αρνήθηκε να υπακούσει στις εντολές τους και επέλεξε να ζει ως ελεύθερος και ανεξάρτητος άνθρωπος.

«Δεν είναι αλήθεια, η Σαμάν είναι στο Βέλγιο και είναι καλά», απαντά ο πατέρας της απ' την πατρίδα του. Δικαστικές πηγές, στην Ιταλία, αναφέρουν ότι μέσα στις επόμενες ώρες θα μπορέσει να πέσει άπλετο φως στην όλη αυτή τραγική ιστορία.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA