Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέα «πράσινη» λίστα για ταξιδιωτικούς προορισμούς για τουρισμό, αναμένεται να ανακοινώσει σήμερα Πέμπτη η βρετανική κυβέρνηση και σύμφωνα με τα δημοσιεύματα από τη χώρα, ανάμεσα τους θα βρίσκονται και κάποια ελληνικά νησιά.

Διαβάστε ακόμη: European Best Destinations: Τρεις ελληνικές παραλίες στις 13 ασφαλέστερες της Ευρώπης

Η Ελλάδα δεν βρίσκεται στη λίστα με τους ασφαλείς προορισμούς για τους Βρετανούς τουρίστες, όπως και άλλοι δημοφιλής προορισμοί στη Νότια Ευρώπη, μεταξύ των οποίων η Ισπανία και η Μάλτα, και αυτό έχει προκαλέσει τη δυσαρέσκεια των Βρετανών. 

Ήδη τις τελευταίες εβδομάδες έχει ανοίξει μία συζήτηση για το κατά πόσο θα μπορούσαν να «πρασινίσουν» μεμονωμένα κομμάτια από κάθε χώρα ώστε να αποτελέσουν ταξιδιωτικό προορισμό. Για παράδειγμα φέρνουν τα Κανάρια Νησιά, τα οποία μπορεί να ανήκουν στην Ισπανία, ωστόσο είναι πολύ μακριά από την ηπειρωτική χώρα.

Σύμφωνα, λοιπόν, με τα όσα σημειώνουν τα ΜΜΕ στη Βρετανία, σήμερα είναι πολύ πιθανό να επιτραπούν τα ταξίδια σε κάποια από τα ελληνικά νησιά, στα Κανάρια Νησιά αλλά και τη Μάλτα, διευρύνοντας έτσι τους προορισμούς που έχουν οι τουρίστες από το Νησί.

Οι Βρετανοί ειδικοί θεωρούν από την πρώτη στιγμή πως οι χώρες του ευρωπαϊκού Νότου, ανάμεσά τους και η Ελλάδα, δεν έχουν εμβολιαστεί σε μεγάλο βαθμό και αυτομάτως είναι ευάλωτες στην ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού.

Αυτή τη στιγμή στην «πράσινη λίστα» βρίσκονται μόλις 12 προορισμοί, που θεωρούνται ασφαλείς. Η συγκεκριμένη λίστα που δημιουργήθηκε για πρώτη φορά στις 7 Μαΐου, περιλαμβάνονται χώρες όπως η Πορτογαλία, το Γιβραλτάρ, την Ισλανδία και το Ισραήλ. Στην πραγματικότητα όμως μόνο η Πορτογαλία μπορεί να αποτελέσει τουριστικό προορισμό. Από την πρώτη στιγμή της ανακοίνωσής της υπάρχουν πιέσεις όπως για παράδειγμα από τα Κανάρια Νησιά και τις  Βαλεαρίδες Νήσους που ζητούν από τη Βρετανία να τους αντιμετωπίζει διαφορετικά σε σχέση με την ηπειρωτική Ισπανία που είναι σε αποκλεισμό. Άλλωστε περιοχές όπως η Ίμπιζα και η Μαγιόρκα είναι από τους δημοφιλέστερους ταξιδιωτικούς προορισμούς.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA