Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξασφάλισε περίπου 55.000 δόσεις μιας εν δυνάμει θεραπείας κατά του κορονοϊού, βασισμένης σε ένα κοκτέιλ μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν αναπτύξει η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Regeneron και η ελβετική φαρμακοβιομηχανία Roche, δήλωσε εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Διαβάστε ακόμη: Εντός Ιουνίου ξεκινά ο εμβολιασμός κατ' οίκον

Η συμφωνία είναι το πρώτο συμβόλαιο που συνάπτει η Ευρωπαϊκή Ενωση γι' αυτό το είδος φαρμάκου. Μετά τις δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού που έχει κατοχυρώσει, η Ευρωπαϊκή Ενωση προσπαθεί τώρα να οικοδομήσει ένα χαρτοφυλάκιο με φάρμακα που μπορεί να είναι αποτελεσματικά κατά της νόσου, με στόχο να έχει προσδιορίσει μέχρι το τέλος του μήνα 10 υποσχόμενες θεραπείες. Η συμφωνία με τη Roche επιτεύχθηκε τον Απρίλιο, δήλωσε η εταιρεία στο Reuters, όμως οι λεπτομέρειες του συμβολαίου δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση έχει εξασφαλίσει περίπου 55.000 δόσεις της μονοδοσικής θεραπείας.

Η Roche αρνήθηκε να σχολιάσει τον αριθμό των δόσεων, όμως δήλωσε πως το συμβόλαιο καλύπτει 37 ευρωπαϊκές χώρες, περιλαμβανομένης της Βρετανίας και χωρών που δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα μέρη αρνήθηκαν να αποκαλύψουν την τιμή. Η θεραπεία αυτή είναι η πρώτη βασισμένη σε μονοκλωνικά αντισώματα που εξασφαλίζεται από την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Το μόνο άλλο φάρμακο κατά του κορονοϊού που έχει αγοράσει η Ευρωπαϊκή Ενωση είναι η ρεμδεσιβίρη της Gilead, ένα αντιιικό φάρμακο. Οι ευρωπαϊκές χώρες θα αγοράζουν το φάρμακο των Roche-Regeneron, το οποίο αποτελείται από τα μονοκλωνικά αντισώματα casirivimab και imdevimab μόνον αφού αυτό εγκριθεί από τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων (EMA) ή από εθνικές ρυθμιστικές αρχές για τα φάρμακα. «Η αδειοδότηση της Ευρωπαϊκής Ενωσης αναμένεται ανάμεσα στον Αύγουστο και τον Οκτώβριο 2021», αναφέρεται στο έγγραφο της ΕΕ, που επικαλείται τις εκτιμήσεις της Roche.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA