Μενού
  • Α-
  • Α+

Το άψυχο σώμα ενός μικρού παιδιού που βρέθηκε στη Νορβηγία ταυτοποιήθηκε τελικά από τις αρχές της χώρας. Πρόκειται για έναν μικρό πρόσφυγα μόλις 15 μηνών που έχασε την ζωή του στην Μάγχη το περασμένο έτος. 

Διαβάστε ακόμη: Πακιστάν: Τραγικό δυστύχημα με σύγκρουση τρένων - Πάνω από 30 οι νεκροί

Ο μικρός Αρτίν έχασε τη ζωή του μαζί με άλλα τέσσερα μέλη της οικογένειάς του τον Οκτώβριο του 2020, όταν η βάρκα με την οποίε η κουρδο-ιρανική οικογένεια προσπαθούσε να φτάσει από τη Γαλλία στο Ηνωμένο Βασίλειο, βυθίστηκε. 

Οι συγγενείς της οικογένειας εξέφρασαν τη θλίψη και τη σύγχυσή τους καθώς βρίσκονταν σε αναμονή για να μάθουν τι συνέβη τελικά στον Αρτίν, σύμφωνα με το BBC

https://twitter.com/BBCBreaking/status/1401864865548058624?ref_src=twsrc^tfw

Η σορός του άτυχου παιδιού θα επιστραφεί στο Ιράν προκειμένου να ταφεί. Η οικογένεια προερχόταν από την πόλη της Σαρντάτ στο δυτικό Ιράν, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ.

Χιλιάδες Ιρανοκούρδοι πρόσφυγες εμπιστεύονται λαθρέμπορους, με σκοπό να μετακινηθούν προς την Ευρώπη για ένα καλύτερο αύριο.Η κουρδική περιοχή στο Ιράν αντιμετώπισε τόσο πολιτικές διώξεις όσο και τεράστιες οικονομικές ανισότητες.Μεταξύ 25 και 35 εκατομμυρίων Κούρδων κατοικούν σε μια ορεινή περιοχή που εκτείνεται στα σύνορα Τουρκίας, Ιράκ, Συρίας, Ιράν και Αρμενίας.Αποτελούν την τέταρτη μεγαλύτερη εθνοτική ομάδα στη Μέση Ανατολή, αλλά δεν έχουν αποκτήσει ποτέ μόνιμο έθνος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA