Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εμβόλιο: Πάνω από το 50% των Ευρωπαίων πολιτών έχει λάβει την πρώτη δόση

Πάνω από τους μισούς πολίτες της Ευρώπης έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ

Υγειονομικό προσωπικό ετοιμάζει δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού (πηγή: Eurokinissi)
Υγειονομικό προσωπικό ετοιμάζει δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού (πηγή: Eurokinissi)

Πάνω από τους μισούς πολίτες της Ευρώπης έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού, ανακοίνωσε η αναπληρώτρια επικεφαλής εκπρόσωπος της Κομισιόν, Ντάνα Σπινάντ.

Διαβάστε ακόμη: Τούντας: Υποχρεωτικός εμβολιασμός άμεσα – Το φθινόπωρο είναι αργά

Σύμφωνα με την κυρία Σπινάντ, την πρώτη δόση του εμβολίου έχει κάνει το 51,5% των Ευρωπαίων πολιτών. Μέχρι τις 11 Ιουνίου, έχουν πραγματοποιηθεί 286,5 εκατομμύρια εμβολιασμοί συνολικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση και έχουν παραδοθεί 351,6 εκατομμύρια δόσεις.

Οδηγίες για το εμβόλιο της AstraZeneca από τον ΕΜΑ

Νέες οδηγίες έδωσε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) σχετικά με τους εμβολιασμούς με το εμβόλιο της AstraZeneca. Ο οργανισμός συνέστησε σε όσους έχουν παρουσιάσει το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής να μην εμβολιαστούν κατά κορονοϊού με το συγκεκριμένο εμβόλιο και το σύνδρομο θα πρέπει να προστεθεί στις πληροφορίες για το προϊόν ως νέα παρενέργεια. Ακόμα θα πρέπει να προστεθεί και μια επιπλέον προειδοποίηση για την ευαισθητοποίηση των επαγγελματιών υγείας και των ασθενών σχετικά με αυτόν τον κίνδυνο.

Τι είναι το σύνδρομο τριχοειδούς διαρροής

Το συγκεκριμένο σύνδρομο είναι μια σπάνια και κατάσταση που προκαλεί διαρροή υγρών από μικρά αιμοφόρα αγγεία (τριχοειδή αγγεία), με αποτέλεσμα πρήξιμο κυρίως στα χέρια και τα πόδια, χαμηλή αρτηριακή πίεση, πάχυνση του αίματος και χαμηλά επίπεδα λευκωματίνης στο αίμα.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Εμβόλιο #Κορονοϊός #Κομισιόν