Μενού
  • Α-
  • Α+

Στη φυλακή του Γκουαντάναμο, όπου οδηγούνται ύποπτοι τρομοκρατίας, φέρεται να ήταν έτοιμος να στείλει ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, Αμερικανούς πολίτες που είχαν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, η αποκάλυψη αυτή έρχεται στο φως της δημοσιότητας από βιβλίο δύο δημοσιογράφων της «Washington Post» όπου παράλληλα παραθέτονται νέα στοιχεία για την κακοδιαχείριση της πανδημίας υπό την ηγεσία Τραμπ.

«Εφιαλτικό Σενάριο: Στα άδυτα της αντίδρασης της διακυβέρνησης Τραμπ στην πανδημία που άλλαξε την Ιστορία», είναι ο τίτλος του βιβλίου των δημοσιογράφων της αμερικανικής εφημερίδας, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, αποκαλύπτουν παρασκήνιο από συνεδρίαση του Φεβρουαρίου του 2020 κατά την οποία ο Αμερικανός μεγιστάνας έφερε τους συνεργάτες του σε κατάσταση σοκ με την επίμαχη πρόταση.

Ενώ οι αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου συζητούσαν πώς θα χειριστούν τις περιπτώσεις Αμερικανών που είχαν προσβληθεί από κορονοϊό στο εξωτερικό, ο Τραμπ φέρεται να ρώτησε, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες μελών του επιτελείου του, που είχαν συγκεντρωθεί στην αίθουσα διαχείρισης κρίσεων, εάν οι Αμερικανοί θα μπορούσαν να τεθούν σε καραντίνα εκεί όπου εξακολουθούν να κρατούνται ύποπτοι για τρομοκρατία, στη φυλακή του Γκουαντάναμο.

«Δεν έχουμε κανένα νησί στην κατοχή μας;» φέρεται να ρώτησε ο Τραμπ θέλοντας πάση θυσία να κρατήσει χαμηλό τον αριθμό των κρουσμάτων του κορονοϊού στις ΗΠΑ. Για να προσθέσει: «Το Γκουαντάναμο; (What about Guantanamo?)»… «Εισάγουμε αγαθά. Δεν πρόκειται να εισάγουμε έναν ιό», είπε εξηγώντας τον συλλογισμό του.

Το βιβλίο, που βασίζεται σε συνεντεύξεις με περίπου 180 άτομα, συμπεριλαμβανομένων των ανώτερων αξιωματούχων του Λευκού Οίκου και των ομοσπονδιακών υπηρεσιών Υγείας, αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 29 Ιουνίου. Μέχρι στιγμής, από το επιτελείο του Τραμπ δεν υπάρχει σχόλιο για τις εν λόγω πληροφορίες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA