Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μεξικό: Συναγερμός για τον κυκλώνα Ενρίκε - Φέρνει «αστραπιαίες πλημμύρες»

Συναγερμός έχει σημάνει στο Μεξικό καθώς σε κυκλώνα ενισχύθηκε η καταιγίδα Ενρίκε με «αστραπιαίες πλημμύρες» να αναμένεται να πλήξουν τη χώρα

Περιμένοντας τον κυκλώνα Ενρίκε στο Μεξικό (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)
Περιμένοντας τον κυκλώνα Ενρίκε στο Μεξικό (πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Η καταιγίδα Ενρίκε ενισχύθηκε σε κυκλώνα στα ανοικτά των ακτών του δυτικού Μεξικού, όπου οι κάτοικοι ειδοποιήθηκαν πως πρέπει να αναμένουν σφοδρές βροχοπτώσεις και υπάρχει κίνδυνος να χτυπήσουν «αστραπιαίες πλημμύρες», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το Εθνικό Κέντρο Κυκλώνων (NHC) των ΗΠΑ.

Ο Ενρίκε, που βρίσκεται αυτή τη στιγμή 346 χλμ. νότια από το Κάμπο Κοριέντες στο Μεξικό, αναμένεται να κινηθεί παράλληλα προς τις νοτιοδυτικές μεξικανικές ακτές, εκτίμησε το NHC. Το σύστημα αυτό αναμενόταν να ισχυροποιηθεί ακόμη περισσότερο και να γίνει κυκλώνας Κατηγορίας 2, αλλά στην πιο πρόσφατη πρόβλεψή του, το NHC καθησύχασε σημειώνοντας ότι αναμένεται να αποδυναμωθεί στις αρχές της εβδομάδας, καθώς θα φθάνει πάνω από ψυχρότερα νερά.

Ωστόσο, εξακολουθεί να ισχύει το έκτακτο δελτίο που εκδόθηκε για τη μεξικανική ακτογραμμή και προειδοποιεί για ακραία καιρικά φαινόμενα από το Τσιουατανέχο, στην πολιτεία Γκερέρο, ως το Κάμπο Κοριέντες, στην πολιτεία Χαλίσκο.

Ο Ενρίκε αναμένεται να φέρει κατά τόπους βροχοπτώσεις ακόμη και 45,72 εκατοστών, ειδικά στην Κολίμα και παραθαλάσσιες περιοχές στις πολιτείες Μιτσοακάν και Χαλίσκο, κατά το NHC. Αυτές οι ποσότητες βροχής ίσως προκαλέσουν «απειλητικές για τη ζωή ανθρώπων αστραπιαίες πλημμύρες και κατολισθήσεις λάσπης σε τμήματα του νοτιοδυτικού Μεξικού», κατά την ίδια πηγή.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Μεξικό #ΗΠΑ #καταιγίδες #πλημμύρες #καιρικά φαινόμενα