Μενού
  • Α-
  • Α+

Για εργασιακό bullying κατηγορούν τον Bill Gates (Μπιλ Γκέιτς) 4 πρώην εργαζόμενοι της Microsoft. Μάλιστα όπως λένε ο Μπιλ Γκέιτς είχε τη φήμη του «φωνακλά» προς τους εργαζομένους του ενώ η πιο κλασική του ατάκα ήταν «αυτή είναι η πιο γαμ@@@νη ηλίθια ιδέα που έχω ακούσει».

Διαβάστε ακόμη: Bill Gates: Το «κόλπο» του προκειμένου να συναντά τους εξωσυζυγικούς του δεσμούς

Όπως αναφέρει δημοσίευμα του Business Insider φήμη του Μπιλ Γκέιτς ως ευέξαπτου αφεντικού άρχισε λίγο καιρό αφότου δημιούργησε τον τεχνολογικό κολοσσό της Microsoft με τον φίλο του Πολ Άλεν το 1975. Πάντως ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς αρνήθηκε ότι ο δισεκατομμυριούχος κακομεταχειρίζεται τους εργαζομένους του. Ένα πρώην στέλεχος της Microsoft, το οποίο μίλησε στο Business Insider, με τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του, ανέφερε ότι το «να έχεις μία συνάντηση με τον Μπιλ ήταν μόνο μία ευκαιρία για να σου φωνάξει, οπότε προσπαθούσα ν' αποφεύγω κάτι τέτοιο».

Άλλες πηγές που μίλησαν στο ίδιο μέσον ανέφεραν ότι η στάνταρ ατάκα του Μπιλ Γκέιτς ήταν «αυτή είναι η πιο γαμ@@@νη ηλίθια ιδέα που έχω ακούσει» και προσέθεσε πως ο επιχειρηματίας ήταν γνωστός για τις βωμολοχίες σε βάρος των εργαζομένων του. Σύμφωνα μάλιστα στο δημοσίευμα ο Μπιλ Γκέιτς εντόπιζε τους εργαζομένους και παρακολουθούσε τις κινήσεις τους, απομνημονεύοντας τους αριθμούς στις πινακίδες των αυτοκινήτων τους.

Πάντως κάποιοι άλλοι εργαζόμενοι της Microsoft που μίλησαν στο BI υπερασπίστηκαν τον Μπιλ Γκέιτς, με μία εξ αυτών να υποστηρίζει ότι «φώναζε σε όλους το ίδιο» και ότι εκτιμούσε την ειλικρίνεια του αλλά παραδέχθηκε ότι ο τρόπος που διεύθυνε θα μπορούσε να είναι εκφοβιστικός προς κάποιους εργαζόμενους. «Δεν ξέρει πώς να κάνει αστεία ή να συνδέεται με τους ανθρώπους», ανέφερε ένα άλλο πρώην στέλεχος του κολοσσού της εταιρίας τεχνολογίας και περιέγραψε τις κατ' ιδίαν συναντήσεις με τον Γκέιτς σαν παράξενες. «Εάν σου έλεγε ότι του αρέσουν τα μαλλιά σου, δεν ήταν επειδή ήθελε να σε φλερτάρει αλλά επειδή απλά του άρεσαν τα μαλλιά σου».

Στο ίδιο δημοσίευμα παρατίθενται και οι δηλώσεις ενός εργαζόμενου στη Microsoft, ο οποίος αναφέρει πως ο δισεκατομμυριούχος, «είναι απλά ένας παράξενος άνθρωπος σε ό,τι έχει να κάνει με την κοινωνική συμπεριφορά του».

Σύμφωνα με τη Daily Mail, η Μαρία Κλόου, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Microsoft από το 2009 έως το 2015, ανέφερε ότι «ένα άτομο σαν τον Μπιλ Γκέιτς πιστεύει ότι οι συνήθεις κανόνες συμπεριφοράς δεν πιάνουν τον ίδιο». «Συμπεριφερόταν σαν είναι «το πιο έξυπνο άτομο στο δωμάτιο», ανέφερε χαρακτηριστικά και προσέθεσε ότι ο ιδρυτής της Microsoft δεν ενδιαφερόταν να ακούσει για τη ποικιλομορφία. Μάλιστα κατηγόρησε τον Γκέιτς πως όταν θηλυκά στελέχη πρότειναν πρωτοβουλίες για τη βελτίωση της ποικιλομορφίας, η απάντηση του Γκέιτς ήταν «προσπαθείς να καταστρέψεις τη γαμ@@@νη την εταιρία;».

Ένας εκπρόσωπος του Γκέιτς χαρακτήρισε τις κατηγορίες της Κλόου σαν «καταφανέστατα ψέματα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA