Μενού
  • Α-
  • Α+

Με τον ισχυρισμό ότι έβαλαν σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία «καρατόμησε» αξιωματούχους ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με πληροφορίες -  που έτσι κι αλλιώς έρχονται με το σταγονόμετρο - από τη Βόρεια Κορέα. Με βάση τη Daily Mail, η κίνηση αυτή ήταν ουσιαστικά μια ομολογία ότι υπάρχει ζήτημα με τον κορονοϊό στη χώρα και ταυτόχρονα, σύμφωνα με διεθνείς αναλυτές που επικαλείται το ρεπορτάζ, ήταν και μια συγκαλυμμένη έκκληση στη διεθνή κοινότητα για βοήθεια.

Διαβάστε ακόμη: Κιμ Γιονγκ Ουν: Οι Βορειοκορεάτες δακρύζουν για τον αδυνατισμένο ηγέτη

https://www.dailymail.co.uk/embed/video/2450281.html

Όπως αναφέρει η Daily Mail, σε σύσκεψη, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ανέφερε ότι υπήρξε σοβαρή κρίση με συνέπειες που αύξησαν τους αριθμούς των τάφων. Το σύστημα υγείας της Βόρειας Κορέας είναι εξαιρετικά ευάλωτο και σε περίπτωση σοβαρής κρίσης δεν θα τα καταφέρει, εκτιμούν διεθνείς ειδικοί. Ο Κιμ κατηγόρησε τους αξιωματούχους ότι επέδειξαν πλημμελή αίσθηση καθήκοντος και προκάλεσαν σοβαρή κρίση που έβαλε σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία. Πάντως δεν αποσαφηνίστηκε ποιο ήταν το ζήτημα που προκάλεσε τη μήνιν του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Τι είχε πει ο Κιμ Γιονγκ Ουν; 

Τον περασμένο Οκτώβριο ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν απηύθηνε διάγγελμα μετά τη στρατιωτική παρέλαση που πραγματοποιήθηκε στην Πιονγκγιάνγκ με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυση του κυβερνώντος Κόμματος των Εργατών και δήλωσε ότι είναι «ευγνώμων» επειδή, όπως είπε, κανένας Βορειοκορεάτης δεν προσβλήθηκε από τον νέο κορονοϊό, υποστήριξε δε ότι η πανδημία της COVID-19 «δεν θα μπορούσε να αποτραπεί χωρίς τον σοσιαλισμό».

Ο Κιμ είχε επαινέσει και τις προσπάθειες που καταβλήθηκαν για να αποφευχθεί κάποια έκρηξη των κρουσμάτων της Covid-19.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA