Μενού
  • Α-
  • Α+

Σοκαριστικά είναι τα στοιχεία που αποκαλύπτονται στο ρεπορτάζ του Guardian αναφορικά με τους μετανάστες που έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα για το Μουντιάλ του 2022 που θα πραγματοποιηθεί στο Κατάρ. Για την ακρίβεια, πάνω από 6.500 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στα έργα που ξεκίνησαν το 2010. Οι πιο πολλοί από αυτούς ήταν από την Ινδία, ενώ σε αυτή τη μακάβρια λίστα ακολουθούν το Νεπάλ, το Μπαγκλαντές, το Πακιστάν και η Σρι Λάνκα.

Διαβάστε ακόμα: Βραζιλία: Η πλειοψηφία των πολιτών στηρίζει την παραπομπή του Μπολσονάρου – Τι δείχνει δημοσκόπηση

Αναλυτικά τα στοιχεία έτσι όπως αναφέρονται στο Guardian:

Όπως τονίζεται στο επίμαχο δημοσίευμα, οι θάνατοι δεν οφείλονται μόνο σε δυστυχήματα. Για την ακρίβεια, ένα μεγάλο ποσοστό τους αποδίδεται στις κάκιστες συνθήκες εργασίας και διαβίωσης των εργατών, οι οποίοι «στοιβάζονται» σε κοντέινερ και εργάζονται για πολλές ώρες κάτω από πολύ υψηλές θερμοκρασίες.

Όπως δηλώνει η ερευνήτρια του Κόλπου για τη Διεθνή Αμνηστία, Μέι Ρομάνος: «Υπάρχει πραγματική έλλειψη σαφήνειας και διαφάνειας γύρω από αυτούς τους θανάτους. Υπάρχει ανάγκη για το Κατάρ να ενισχύσει τα επαγγελματικά του πρότυπα υγείας και ασφάλειας».

Στο ίδιο δημοσίευμα φιλοξενούνται δηλώσεις εκπροσώπου της FIFA, ο οποίος τονίζει για το Μουντιάλ του 2022: «Έχοντας λάβει πολύ αυστηρά μέτρα για την ασφάλεια και υγεία των εργατών, η συχνότητα των ατυχημάτων στις κατασκευές για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ είναι πολύ χαμηλή σε σχέση με άλλα αντίστοιχα πρότζεκτ σε όλο τον κόσμο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA