Μενού
  • Α-
  • Α+

Σφοδρή κακοκαιρία πλήττει τη Γερμανία και το Βέλγιο με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους πολίτες από ορμητικά νερά που δημιούργησαν οι πλημμύρες, να αγνοούνται δεκάδες, να έχουν καταρρεύσει σπίτια και να έχουν υποστεί τεράστιες ζημιές υποδομές. 

Στη δυτική Γερμανία τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και περισσότεροι από 30 αγνοούνται μετά τις πλημμύρες που έπληξαν την ευρύτερη περιοχή και προκάλεσαν την κατάρρευση έξι σπιτιών, ανακοίνωσε σήμερα η Αστυνομία. Οι θάνατοι αναφέρθηκαν στην περιφέρεια Αρβάιλερ, μια οινοπαραγωγική περιοχή στον ποταμό Αρ, που εκβάλλει στον Ρήνο.

Αλλα περίπου 25 σπίτια κινδυνεύουν να καταρρεύσουν στην περιφέρεια Σουλτ μπάι Αντενάου, στη λοφώδη περιοχή Άιφελ, είχε μεταδώσει νωρίτερα το SWR, επικαλούμενο την Αστυνομία. «Υπάρχει αυτή τη στιγμή απροσδιόριστος αριθμός ανθρώπων πάνω σε στέγες που πρέπει να διασωθούν», δήλωσε στο Ρόιτερς εκπρόσωπος της αστυνομίας του Κόμπλεντς.

«Υπάρχουν πολλά μέρη όπου έχουν αναπτυχθεί πυροσβέστες και διασώστες. Δεν έχουμε ακόμη πολύ ακριβή εικόνα επειδή οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

https://twitter.com/BreakingIEN/status/1415365454223314944?ref_src=twsrc^tfw

Δύο πυροσβέστες πνίγηκαν και ο Στρατός αναπτύχθηκε χθες, Τετάρτη, για να βοηθήσει στις επιχειρήσεις διάσωσης, αφού ένα σύστημα χαμηλών βαρομετρικών πιέσεων, που κινείται αργά, προκάλεσε πλημμύρες απ' αυτές που σημειώνονται μια φορά σε διάστημα μιας γενιάς.

Ιδια εικόνα και στο Βέλγιο όπου τουλάχιστον δύο άνθρωποι έχουν χάσει μέχρι στιγμής τη ζωή τους από τις πλημμύρες στη Βαλλονία, όπως αναφέρει το δίκτυο rtbf.

Ένας νέος 22 ετών βρέθηκε νεκρός στο Eupen. Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε στην Aywaille. Χθες, 1.800 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους στο Chaudfontaine με τη βοήθεια της Αστυνομίας και του Στρατού. Σφοδρές βροχοπτώσεις πλήττουν τα τελευταία εικοσιτετράωρα την Βαλλονία. Βελτίωση του καιρού αναμένεται από την Παρασκευή, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA