ΔΙΕΘΝΗ
20/07/2021 10:49

Ερντογάν - Κύπρος: Ανακοίνωσε πως ανοίγει το 3,5% της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα

Νέες προκλητικές ενέργειες από τον Ερντογάν καθώς ανακοίνωσε -μαζί με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ- πως ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5%

Ερντογάν - Κύπρος: Ανακοίνωσε πως ανοίγει το 3,5% της Αμμοχώστου στα Κατεχόμενα
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν (πηγή: Getty Images)
Ανάγνωση:

Τον νέο Αττίλα 47 χρόνια μετά την εισβολή στην Κύπρο ενεργοποιεί επίσημα από σήμερα ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιχειρώντας να προσδώσει μανδύα νομιμότητας στα Κατεχόμενα. Η ανακοίνωση ανοίγματος μέρους της περίκλειστης πόλης της Αμμοχώστου συνιστά κατάφωρη παραβίαση των ψηφισμάτων του ΟΗΕ αλλά και τον δούρειο ίππο για να σύρει την ελληνοκυπριακή πλευρά σε μία παγίδα, που έχει μεθοδικά στήσει.

Ο Τούρκος πρόεδρος καλεί τους Ελληνοκύπριους να κάνουν αίτηση για να τους επιστρέψει τις περιουσίες τους, που παράνομα κατέχει η Τουρκία από το 1974, με τον όρο, ουσιαστικά με το αντάλλαγμα, να αναγνωρίσουν την τουρκοκυπριακή διοίκηση. Το Reader.gr ανέδειξε τους εθνικούς κινδύνους, που κρύβει το σχέδιο Ερντογάν, με απώτερο στόχο την οριστική διχοτόμηση της Κύπρου.

Οπως ανακοίνωσαν Ερντογάν και ηγέτης του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ, η περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτική και θα οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει στην Κύπρο. Ολα αυτά βέβαια υπό τον όρο ότι οι Ελληνοκύπριοι θα αναγνωρίσουν την τουρκοκυπριακή διοίκηση.Με την τροποποίηση του καθεστώτος αυτού του τμήματος της πόλης, ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο όλο εγχείρημα.

Σε μια εμπρηστική ομιλία του νωρίτερα -παρουσία και του Ερσιν Τατάρ- ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογαν έκανε λόγο για εχθρούς των Τουρκοκυπρίων στους οποίους συμπεριέλαβε και τον Κυριάκο Μητσοτακη. «Όλοι αυτοί θα μιλήσουν σήμερα για την Κύπρο. Θα τους ακούσουμε, αλλά δεν μας νοιάζει τι θα πουν». Παράλληλα, επιτέθηκε και στην Ευρωπαικη Ένωση λέγοντας ότι «Εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους. Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» ενώ στη συνέχεια επανέλαβε την θεωρία του για δυο κράτη στην Κύπρο.

Ισχυρίστηκε ακόμη ότι η πολιτική των Ευρωπαίων και των Αμερικάνων στηρίζονται πάνω στο ψέμα και κατηγόρησε τις Βρυξέλλες ότι υποσχεθήκαν βοήθεια στους Τουρκοκύπριους και δεν το έκαναν. «Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος», πλέον λέμε ‘Τουρκοκυπριακό’ (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν, όπως μεταδίδει το sigmalive. Ο ίδιος έστειλε το μήνυμα ότι η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να κάνει πίσω στο Κυπριακό και να παραιτηθεί από το ξεχωριστό «κράτος» στην Κύπρο. «Η τουρκική πλευρά δεν πρόκειται να σπαταλήσει άλλα 50 χρόνια στο Κυπριακό», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΤΟΥΡΚΙΑ ΡΕΤΖΕΠ ΤΑΓΙΠ ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΜΜΟΧΩΣΤΟΣ ΚΥΠΡΟΣ ΕΡΣΙΝ ΤΑΤΑΡ ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ