Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που Κύπριοι και Ελληνες τιμούσαν τους πεσόντες κατά την τουρκική εισβολή του 1974 ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου χαρακτήριζε ως «ειρηνευτική επιχείρηση» τον Αττίλα αναρτώντας από τα Κατεχόμενα, όπου βρισκόταν συνοδεύοντας τον πρόεδρο Τούρκο πρόεδρο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, βίντεο με την απόβαση.

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου έχει αποτελέσει τον συνδετικό κρίκο της Τουρκικής Προεδρίας με τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Ερσίν Τατάρ, ο οποίος ως ο εκλεκτός της Αγκυρας εξελέγη στην προεδρία του ψευδοκράτους με τη σημαία της διχοτόμησης.

Στο βίντεο, που αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, απεικονίζονται σκηνές από την εισβολή με Τούρκους αλεξιπτωτιστές, αποβατικά σκάφη και άρματα μάχης να υλοποιούν το σχέδιο κατάληψης της βόρειας Κύπρου. «Καλή 47η επέτειος της Ειρηνευτικής Επιχείρησης της 20ής Ιουλίου, η οποία άναψε το φως της ανεξαρτησίας εναντίον εκείνων, που στοχεύουν να εκδιώξουν τους Τουρκοκύπριους από την πατρίδα τους και να καταστρέψουν την τουρκική παρουσία στο νησί. Με την ευκαιρία αυτή, τιμώ τους μάρτυρες μας και τους βετεράνους μας με ευγνωμοσύνη», έγραψε ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

https://twitter.com/MevlutCavusoglu/status/1417401737028198421?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA