Μενού
  • Α-
  • Α+

To Χόλιγουντ δεν ρισκάρει να χάσει ακόμα μια χρονιά εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού και για το λόγο αυτό λαμβάνει τα μέτρα του. Ένα εξ αυτών είναι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όλων των ηθοποιών του. 

Διαβάστε ακόμη: Bloomberg: Η Ελλάδα γίνεται προορισμός για τα μεγάλα κινηματογραφικά στούντιο του Χόλιγουντ

Υπεγράφη, μάλιστα. συμφωνία ανάμεσα σε εταιρείες παραγωγής και σε σωματεία και Ενώσεις ηθοποιών, τεχνικών, σκηνοθετών και άλλων εργαζομένων στο Χόλιγουντ, η οποία ορίζει τον υποχρεωτικό εμβολιασμό όσων εμπλέκονται σε μια κινηματογραφική ή τηλεοπτική παραγωγή. Δηλαδή όλων όσων βρίσκονται μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Η συμφωνία έρχεται καθώς τα κρούσματα αρχίζουν και πάλι να αυξάνονται στο Λος Άντζελες, λόγω της εξαιρετικά μεταδοτικής μετάλλαξης Δέλτα. 

Ο κανονισμός αυτό θα δώσει το δικαίωμα στους παραγωγούς να ζητάνε πιστοποιητικό εμβολιασμού για να προσλάβουν κάποιον στον κινηματογράφο ή την τηλεόραση. Όπως έγινε γνωστό η συμφωνία αυτή έχει ισχύ έως τις 30 Σεπτεμβρίου και πρόκειται να επανεξεταστεί ανάλογα με την πορεία της μετάλλαξης Δέλτα του ιού και την πορεία των εμβολιασμών. 

Υπενθυμίζεται, ότι δεκάδες τηλεοπτικές και κινηματογραφικές παραγωγές έχουν υποστεί μεγάλες καθυστερήσεις με αποτέλεσμα να έχουν χαθεί εκατομμύρια δολάρια.

H απάντηση του Netflix

Το κατά πόσον τα εμβόλια θα καταστούν υποχρεωτικά στο Χόλιγουντ ήταν ζήτημα εδώ και αρκετό καιρό. Ο συν-διευθύνων σύμβουλος της Netflix, Τεντ Σαράντος, δήλωσε στο podcast του KCRW The Business τον Μάρτιο ότι δεν ήταν ακόμα σίγουρος πώς θα προσεγγίσει η εταιρεία του το ζήτημα. «Δεν πρόκειται να πάρουμε θέση για το αν θα δώσουμε εντολή ή όχι», είπε. «Νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι πολύ ανυπόμονοι να επιστρέψουν στην κανονικότητα οπότε θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα δούμε πώς θα πάει η πορεία των εμβολιασμών. 

Η κομητεία του Λος Άντζελες είχε περισσότερα από 1,2 εκατομμύρια επιβεβαιωμένα κρούσματα και περισσότερους από 24.500 θανάτους από την πανδημία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA