Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένα απίστευτο περιστατικό συνέβη το μεσημέρι της Τετάρτης σε φυλακή της Σουηδίας, όταν δύο κρατούμενοι απήγαγαν για εννιά ώρες δύο σωφρονιστικούς υπαλλήλους, ζητώντας πίτσες για λύτρα. Μόλις το φαγητό παραδόθηκε, οι φύλακες απελευθερώθηκαν, δήλωσε εκπρόσωπος του σωφρονιστή.

Διαβάστε ακόμη: Οργή στη Γερμανία: Δημοσιογράφος πασαλείφθηκε με λάσπη για να δείξει οτι βοήθησε στις πλημμύρες!

«Κανένας φρουρός δεν τραυματίστηκε και επέστρεψαν με ασφάλεια στην οικογένειά τους», δήλωσε η εκπρόσωπος της φυλακής Στίνα Λάιλς.

Οι κρατούμενοι, οι οποίοι βρίσκονται σε φυλακή υψίστης ασφαλείας, έχουν καταδικαστεί αμφότεροι για ανθρωποκτονία. 

Πώς έγινε η απαγωγή από τους φυλακισμένους

Την Τετάρτη, γύρω στις 12.30 μ.μ., οι δύο κρατούμενοι κατάφεραν να μπουν σε χώρο που είναι αποκλειστικά για τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους και έπιασαν όμηρους δύο φύλακες που βρίσκονταν εκεί. 

«Αμέσως στείλαμε έναν μεσολαβητή και καλέσαμε την αστυνομία», περιέγραψε ένας άλλος σωφρονιστικός υπάλληλος, ο Τόρκελ Όμνελ. 

Σύμφωνα με αναφορές στα σουηδικά μέσα ενημέρωσης, οι όμηροι υπέβαλαν δύο αιτήματα: ένα ελικόπτερο για να ξεφύγουν και 20 πίτσες για τους άλλους κρατούμενους.

Το συμβάν έληξε άδοξα για τους δύο κρατούμενους, αφού τελικά μεταφέρθηκαν στο αστυνομικό τμήμα και ανακρίθηκαν για «απαγωγή», όπως δήλωσε η αστυνομία. 

Όσο για τα αιτήματά τους, εκπληρώθηκαν κατά το ήμισυ σύμφωνα με την Στίνα Λάιλς: «Οι πίτσες παραδόθηκαν» είπε η εκπροσωπος της φυλακής,ενώ δεν έκανε καμία αναφορά για το ελικόπτερο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA