Μενού
  • Α-
  • Α+

Σύμφωνα με μια νέα έρευνα της Unicef που πραγματοποιήθηκε στον Λίβανο μία οικογένεια στις τρεις (34%) έχει παιδιά που παρουσιάζουν ακόμη ενδείξεις ψυχολογικού στρες το οποίο προκλήθηκε από τη μεγάλη έκρηξη που συνέβη πριν από έναν χρόνο. Σύμφωνα με την υπηρεσία του ΟΗΕ «Μεταξύ των ενηλίκων το ποσοστό φτάνει σχεδόν τον έναν στους δύο (45,6%)».

Σημειώνεται πως η τραγωδία έγινε στις 4 Αυγούστου του 2020, με περισσότερους από 200 ανθρώπους να σκοτώνονται από την ισχυρή έκρηξη και τουλάχιστον 6.500 άλλους να τραυματίζονται. Μεταξύ των νεκρών ήταν έξι παιδιά, ενώ άλλα 1.000 τραυματίστηκαν.

Σαν να μην έφτανε το συγκεκριμένο γεγονός, στη διάρκεια της χρονιάς που πέρασε ο Λίβανος ήρθε επίσης αντιμέτωπος με την πανδημία του κορονοϊού και μια πρωτόγνωρη οικονομική κρίση, την οποία η Παγκόσμια Τράπεζα έχει χαρακτηρίσει μία από τις χειρότερες παγκοσμίως από το 1850.

«Ένα χρόνο μετά το τραγικό συμβάν, η ζωή των παιδιών εξακολουθεί να επηρεάζεται βαθιά. Οι οικογένειες αυτές δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν τις επιπτώσεις της έκρηξης που σημειώθηκε τη χειρότερη στιγμή: εν μέσω μιας καταστροφικής οικονομικής κρίσης και μιας μεγάλης πανδημίας», δήλωσε η Γιούκιε Μόκουο, εκπρόσωπος της Unicef στον Λίβανο.

Τον Ιούλιο η Unicef είχε ήδη κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου, επισημαίνοντας ότι σχεδόν όλες οι οικογένειες του Λιβάνου που ζήτησαν βοήθεια μετά την έκρηξη εξακολουθούν να έχουν ανάγκη στήριξης, κυρίως σε τρόφιμα και ήδη πρώτης ανάγκης όπως το νερό και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA