Μενού
  • Α-
  • Α+

Μεγαλώνει η μακάβρια λίστα των θυμάτων από τον σεισμό των 7,2 βαθμών που έπληξε το Σάββατο την Αϊτή. Σύμφωνα με τη νέα ενημέρωση από τις υπηρεσίες της χώρας οι νεκροί πλέον ανέρχονται στους 1.297 ενώ έχουν καταγραφεί πάνω από 5.700 τραυματίες.

Διαβάστε ακόμη: Λέκκας για σεισμό στην Αϊτή: Ενεργοποιήθηκε και πάλι το ρήγμα του 2010

Την ίδια στιγμή είναι εκατοντάδες οι αγνοούμενοι καθώς όπως σημειώθηκε «πολλοί βρίσκονται κάτω από τα συντρίμμια» και υπάρχουν φόβοι πως ο αριθμός των νεκρών ενδεχομένως να ανέβει κι άλλο τις επόμενες ώρες. Ο σεισμός σημειώθηκε το Σάββατο στις 08:29 (τοπική ώρα· 15:29 ώρα Ελλάδας), 12 χιλιόμετρα από την πόλη Σεντ-Λουί-ντι-Σιντ, περίπου 160 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα, την Πορτ-ο-Πρενς, σύμφωνα με τα δεδομένα του αμερικανικού ινστιτούτου γεωφυσικών μελετών (USGS).

Εκκλησίες, καταστήματα, σχολεία, νοσοκομεία, σπίτια: δεκάδες κτίρια υπέστησαν ζημιές ή κατέρρευσαν εντελώς κατά τη διάρκεια της πολύ ισχυρής δόνησης, παγιδεύοντας όσους βρίσκονταν στο εσωτερικό κάτω από τόνους μπετόν. Πολλά νοσοκομεία έχουν υποστεί κορεσμό εξαιτίας του τεράστιου αριθμού τραυματιών με την κυβέρνηση να έχει κηρύξει κατάσταση εκτάκτου ανάγκης για έναν μήνα στις πληγείσες περιοχές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA