Μενού
  • Α-
  • Α+

Ενα σοκαριστικό βίντεο έχει βγει στη δημοσιότητα όπου καταγράφεται η live εκτέλεση ενός στρατηγού από τους Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Τα σκληρά αυτά πλάνα έρχονται να προστεθούν στις μαρτυρίες από Αφγανιστάν και διεθνή Μέσα πως πίσω από το προσωπείο της διαλλαξίας, οι Ταλιμπάν συνεχίζουν να δείχνουν το σκληρό τους πρόσωπο εκτελώντας με συνοπτικές διαδικασίες πρόσωπα στο Αφγανιστάν που είναι γνωστά για ενέργειες εναντίον τους.

Σύμφωνα με την Daily Mail, όπως αποτυπώνεται στο εν λόγω βίντεο, ο πρώην διοικητής της αστυνομίας Στρατού Χάτζι Μουλά Αχκαζάι εμφανίζεται δεμένος, γονατιστός και με μαντήλι στα μάτια, με τους Ταλιμπάν να ανοίγουν πυρ εναντίον του με αυτόματο όπλο, «γαζώνοντάς» τον κυριολεκτικά!

Οπως αναφέρεται σε σχετική έκθεση του ΟΗΕ, αυτή την πρακτική εφαρμόζουν οι Ταλιμπάν από τότε που άρχισε η προέλαση τους και τη συνεχίζουν τώρα στην Καμπούλ, πηγαίνοντας από σπίτι σε σπίτι.

Εκτός από στελέχη του πρώην καθεστώτος αναζητούν συνεργάτες των νατοϊκών και απειλούν τους συγγενείς τους ότι αν δεν τους παραδώσουν θα βρουν και αυτοί φρικτό τέλος με βάση τον ισλαμικό νόμο.

Ταλιμπάν σκότωσαν συγγενή δημοσιογράφου της Deutsche Welle

Η συγκεκριμένη εν ψυχρώ εκτέλεση δεν είναι η μοναδική που έχει γίνει γνωστή πως έχει διαπραχθεί από τους Ταλιμπάν. Μόλις χθες, Πέμπτη, η Deutsche Welle μετέδωσε πως ένας συγγενής δημοσιογράφου του δικτύου έπεσε νεκρός από σφαίρες μαχητών Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν. Μάλιστα, όπως αναφέρει η Deutsche Welle, οι Ταλιμπάν πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι στο δυτικό Αφγανιστάν αναζητώντας τον δημοσιογράφο, που εργάζεται αυτή τη στιγμή στη Γερμανία. Ένα δεύτερο μέλος της οικογένειάς του τραυματίστηκε σοβαρά στην επίθεση.

Άλλοι συγγενείς του άνδρα κατάφεραν να τραπούν σε φυγή την τελευταία στιγμή και διαφεύγουν, σύμφωνα με την Deutsche Welle. «Η δολοφονία ενός στενού συγγενή ενός εκ των συντακτών μας από τους Ταλιμπάν είναι απίστευτα τραγική και δείχνει τον οξύ κίνδυνο που διατρέχουν όλα τα μέλη του προσωπικού μας και οι οικογένειές τους στο Αφγανιστάν», δήλωσε ο διευθυντής του δικτύου Πέτερ Λίμπουργκ. «Οι Ταλιμπάν προφανώς διεξάγουν ήδη μια οργανωμένη αναζήτηση για δημοσιογράφους στην Καμπούλ και επίσης στις επαρχίες», πρόσθεσε. «Ο χρόνος εξαντλείται!».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA