Μενού
  • Α-
  • Α+

Πυροβολισμούς δέχτηκε ένα αεροπλάνο που έφευγε από την Καμπούλ του Αφγανιστάν με 100 Αφγανούς πολίτες. Σύμφωνα με στρατιωτικές πηγές από την Ιταλία, τις οποίες επικαλείται ο Guardian, το αεροπλάνο δεν υπέστη βλάβες. Στο αεροπλάνο επέβαινε και ένας Ιταλός δημοσιογράφος που είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο SKY 24 TG ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν ελάχιστα λεπτά αφότου η πτήση απογειώθηκε.

Φόβοι για τρομοκρατικό χτύπημα 

 «Πάρα πολύ αξιόπιστες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες ότι ένοπλοι σχεδιάζουν επίθεση με στόχο τους συγκεντρωμένους στο αεροδρόμιο της Καμπούλ που προσπαθούν να εγκαταλείψουν το Αφγανιστάν, επικαλέστηκε ο βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπι. Μάλιστα το βράδυ της Τετάρτης, 25 Αυγούστου, το υπουργείο Εξωτερικών της Βρετανίας συμβούλευσε τους πολίτες να μην μεταβαίνουν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Χαμίντ Καρζάι του Αφγανιστάν, όπου χιλιάδες άνθρωποι περιμένουν για να επιβιβαστούν σε μια πτήση που θα τους μεταφέρει εκτός της χώρας ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 31ης Αυγούστου για την ολοκληρωτική αποχώρηση των αμερικανικών και συμμαχικών στρατευμάτων από τη χώρα.

Ο Χίπι επιβεβαίωσε ότι οι πληροφορίες για πιθανή επίθεση αυτοκτονίας από μέλη του Ισλαμικού Κράτους έχουν γίνει «πολύ πιο αξιόπιστες». «Υπάρχει τώρα πολύ, πάρα πολύ αξιόπιστη πληροφόρηση για επικείμενη επίθεση και γι' αυτό άλλαξε χθες το βράδυ η σύσταση του Φόρεϊν Όφις, ότι οι άνθρωποι δεν θα πρέπει να έρχονται στο Αεροδρόμιο της Καμπούλ, θα πρέπει να μεταβούν σε ένα ασφαλές μέρος και να αναμένουν περισσότερες οδηγίες», δήλωσε ο υπουργός στο ραδιόφωνο του BBC.

«Νομίζω ότι υπάρχει διάθεση ανάμεσα σε πολλούς που περιμένουν στη σειρά να διακινδυνεύσουν, αλλά η πληροφορία γι' αυτή την απειλή είναι πράγματι πολύ αξιόπιστη. Πραγματικά επίκειται», είπε.

«Απίστευτα μεγάλο πλήθος» στο αεροδρόμιο της Καμπούλ

Πλήθος ανθρώπων εξακολουθεί να βρίσκεται στις πύλες του διεθνούς αεροδρομίου της Καμπούλ, παρά τις προειδοποιήσεις των ΗΠΑ, της Βρετανίας και της Αυστραλίας προς τους πολίτες τους να απομακρυνθούν αμέσως από την περιοχή λόγω της απειλής να διαπραχθεί τρομοκρατική ενέργεια από τζιχαντιστές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος (ΙΚ), δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς διπλωμάτης ο οποίος βρίσκεται επιτόπου.

Ο διπλωμάτης, που εκφράστηκε υπό τον όρο να μην κατονομαστεί, σημείωσε πως περίπου 1.500 πολίτες των ΗΠΑ ή πρόσωπα που έχουν αμερικανική βίζα προσπαθούν να μπουν στο αεροδρόμιο. Διαβεβαίωσε ότι οι πτήσεις θα αυξηθούν σήμερα, ενώ χθες είχαν μειωθεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA