Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χαρακτήρισε εξαιρετική επιτυχία τον απεγκλωβισμό από το Αφγανιστάν, στις πρώτες του δημόσιες δηλώσεις μετά την τελική αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν χθες, τερματίζοντας έναν 20ετή πόλεμο. Τόνισε ότι δεν πιστεύει ότι η επιχείρηση εκκένωσης θα μπορούσε να γίνει με έναν πιο συντεταγμένο τρόπο.

Παράλληλα τόνισε ότι οι ΗΠΑ θα παραμείνουν αφοσιιωμένες στον στόχο επιστροφής και του τελευταίου Αμερικανού από το Αφγανιστάν. «Δεν τελείσαμε μαζί σας» είπε χαρακτηριστικά, για τον ISIS.

Στη συνέχεια υπερασπίστηκε την απόφασή του για αποχώρηση των αμερικανικών δυνάμεων από το Αφγανιστάν, υποστηρίζοντας ότι η Ουάσινγκτον δεν είχε άλλες επιλογές από «στρατιωτική αποχώρηση ή κλιμάκωση» στον μακροβιότερο πόλεμο στην ιστορία των ΗΠΑ, μετά τη συμφωνία που είχε εγκρίνει ο προκάτοχός του Ντόναλντ Τραμπ με τους Ταλιμπάν.

«Είχαμε μόνο τις εξής επιλογές: Είτε να τηρήσουμε τη δέσμευση που ανέλαβε η προηγούμενη κυβέρνηση και να αποχωρήσουμε από το Αφγανιστάν, είτε να πούμε ότι δεν φεύγουμε και να στείλουμε πίσω δεκάδες χιλιάδες στρατιώτες στον πόλεμο», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος από τον Λευκό Οίκο. «Η πραγματική επιλογή ήταν μεταξύ αποχώρησης ή κλιμάκωσης. Δεν επρόκειτο να παρατείνω αυτόν τον ατέρμονο πόλεμο και δεν πρόκειται να παρατείνω μια ατέρμονη αποχώρηση».

Η αποχώρηση από το Αφγανιστάν ήταν η «καλύτερη απόφαση» για τις ΗΠΑ, συμπλήρωσε. «Σας δίνω τον λόγο μου, από τα βάθη της καρδιάς μου. Δεν έχω καμία αμφιβολία ότι αυτή είναι η σωστή απόφαση, μια σοφή απόφαση και η καλύτερη απόφαση για την Αμερική», ανέφερε.

Δείτε ολόκληρη τη δήλωση του Τζο Μπάιντεν:

https://www.facebook.com/plugins/video.php?height=314&href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FPOTUS%2Fvideos%2F532300184669194%2F&show_text=false&width=560&t=0
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA