Μενού
  • Α-
  • Α+

Μέρα με τη μέρα αποκαλύπτεται το πραγματικό πρόσωπο των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν που επανήλθαν στην εξουσία προσπαθώντας να εξωραΐσουν την εικόνα που είχαν καλλιεργήσει τα προηγούμενα χρόνια. Επιβεβαίωσαν ότι δεν θα επιτρέπεται στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ή οποιοδήποτε άλλο άθλημα σύμφωνα με τα όσα δήλωσε ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής της ισλαμικής οργάνωσης που ανέλαβε την εξουσία στο Αφγανιστάν, Αχμαντουλάχ Βασίχ. 

Διαβάστε ακόμη: Αφγανιστάν: Υπό διωγμό και η μουσική από τους Ταλιμπάν

«Δεν νομίζω ότι θα επιτρέπεται στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ γιατί δεν είναι απαραίτητο οι γυναίκες να παίζουν κρίκετ», είπε ο Βασίχ. «Είναι η εποχή των μέσων μαζικής ενημέρωσης και θα υπάρχουν φωτογραφίες και βίντεο και στη συνέχεια θα τα βλέπουν πολλοί άνθρωποι. Το Ισλάμ και το Ισλαμικό Εμιράτο δεν επιτρέπουν στις γυναίκες να παίζουν κρίκετ ή να κάνουν αθλήματα όπου εκτίθενται», συμπλήρωσε.  Εξάλλου ο αναπληρωτής επικεφαλής της πολιτιστικής επιτροπής των Ταλιμπάν πρόσθεσε  ότι το Ισλάμ επιτρέπει στις γυναίκες να βγαίνουν έξω με βάση τις ανάγκες, όπως π.χ. για ψώνια. Ο αθλητισμός δεν θεωρείται «ανάγκη», είπε.

Στους δρόμους για τρίτη ημέρα

Με την κατάσταση στη χώρα να παραμένει εύθραυστη διαδηλωτές βγήκαν για τρίτη συνεχή ημέρα στους δρόμους παρά τις απόπειρες των Ταλιμπάν να εκφοβίσουν όσους αντιτίθενται στο καθεστώς τους. Μια ομάδα Αφγανών γυναικών από συνοικία της δυτικής Καμπούλ όπου ζουν κυρίως μέλη της μειονότητας Χαζάρα διαδήλωσε κατά της νέας κυβέρνησης του Αφγανιστάν, σύμφωνα με βίντεο που αναρτήθηκαν σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης. Τα βίντεο δείχνουν τις διαδηλώτριες να φωνάζουν «ένα υπουργικό συμβούλιο χωρίς γυναίκες αποτυγχάνει», την ώρα που πραγματοποιούσαν πορεία στην πόλη. Άλλες κρατούσαν ένα πανό που έγραφε «εργασία, παιδεία και ελευθερία».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA