Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Εκλογές στη Γερμανία: Ιστορική στιγμή - Δύο τρανσέξουαλ βουλευτίνες στο Μπούντεσταγκ

Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή

Ιστορία έγραψαν η Τέσα Γκανσερέρ και η Νίκε Σλάβικ, οι οποίες κέρδισαν στις γερμανικές εκλογές μια θέση στο Μπούντεσταγκ. Η Γκανσερέρ, βουλευτής των Πράσινων, κατέβηκε υποψήφια στη Βαυαρία, μπήκε στο κοινοβούλιο κι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία. Η Τέσα Γκανσερέρ, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 που πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της.

Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.

Λίγο αργότερα κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων έγινε γνωστό ότι και η Νίκε Σλάβικ κατάφερε να μπει στη γερμανική Bundestag με το κόμμα Λεβερκούζεν - Κολωνία IV.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Slawik δήλωσε ότι «ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag».

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Γερμανία #εκλογές #τρανς #Βουλή