Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιστορία έγραψαν η Τέσα Γκανσερέρ και η Νίκε Σλάβικ, οι οποίες κέρδισαν στις γερμανικές εκλογές μια θέση στο Μπούντεσταγκ. Η Γκανσερέρ, βουλευτής των Πράσινων, κατέβηκε υποψήφια στη Βαυαρία, μπήκε στο κοινοβούλιο κι έγινε η πρώτη τρανσέξουαλ ομοσπονδιακή βουλευτής στη Γερμανία. Η Τέσα Γκανσερέρ, αρχικά πολιτεύτηκε ως άντρας, έως το 2019 που πήρε την απόφαση να αλλάξει την ταυτότητά της.

Η Τέσα Γκάνσερερ είχε εκλεγεί μέλος της Βουλής της Βαυαρίας δυο φορές ως άνδρας με το κόμμα των Πρασίνων. Το 2019 έκανε το μικρό της όνομα Τέσα και έγινε η πρώτη διεμφυλική πολιτικός στη χώρα της με έδρα σε περιφερειακή ή εθνική Βουλή.

«Η ταυτότητα φύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα», είχε δηλώσει στους δημοσιογράφους, προτρέποντας για επικαιροποίηση του νόμου για τα τρανσέξουαλ άτομα ηλικίας άνω των 30 ετών.

https://twitter.com/GeorgineKellerm/status/1442214241054953473?ref_src=twsrc^tfw

Λίγο αργότερα κι ενώ συνεχιζόταν η καταμέτρηση των ψήφων έγινε γνωστό ότι και η Νίκε Σλάβικ κατάφερε να μπει στη γερμανική Bundestag με το κόμμα Λεβερκούζεν - Κολωνία IV.

Σε ανάρτησή της στο Twitter, η Slawik δήλωσε ότι «ακόμα δεν μπορώ να το πιστέψω, αλλά με αυτό το ιστορικό εκλογικό αποτέλεσμα σίγουρα θα είμαι μέλος της επόμενης Bundestag».

https://twitter.com/RND_de/status/1442225855166513153?ref_src=twsrc^tfw
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA