ΔΙΕΘΝΗ
07/10/2021 13:17

Φινλανδία: Σταματά το εμβόλιο της Moderna στους νέους άνδρες

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν τονίσει ότι τα οφέλη των εμβολίων που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως αυτά της Moderna ― και της Pfizer-BioNTech ― συνεχίζουν να είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνου

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Φινλανδία: Σταματά το εμβόλιο της Moderna στους νέους άνδρες
Εμβόλιο Moderna (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Η Φινλανδία θα σταματήσει την χορήγηση του εμβολίου της Moderna στους άνδρες που έχουν γεννηθεί από το 1991 και μετά, λόγω αναφορών για σπάνιες καρδιαγγειακές παρενέργειες, σύμφωνα με ανακοίνωση του ινστιτούτου Υγείας της χώρας. Σουηδοί και Δανοί αξιωματούχοι ανακοίνωσαν χθες ότι σταματούν την χορήγηση του εμβολίου της Moderna σε όλους τους νεαρούς ενηλίκους και τα παιδιά. Εκπρόσωπος της Moderna δήλωσε χθες ότι η εταιρεία είχε ενημερωθεί για τις αποφάσεις της Σουηδίας και της Δανίας.

«Μία Σκανδιναβική έρευνα, που περιλαμβάνει την Φινλανδία, την Σουηδία, τη Νορβηγία και την Δανία, έδειξε ότι οι άνδρες κάτω των 30 ετών που έκαναν το εμβόλιο Spikevax της Moderna, είχαν ελαφρώς μεγαλύτερο κίνδυνο να πάθουν μυοκαρδίτιδα, σε σχέση με άλλους» δήλωσε ο διευθυντής του Φινλανδικού ινστιτούτου, Μίκα Σάλμινεν.

Οι ρυθμιστικές αρχές στις ΗΠΑ, την Ευρωπαϊκή Ενωση, αλλά και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχουν τονίσει ότι τα οφέλη των εμβολίων που βασίζονται στην τεχνολογία mRNA, όπως αυτά της Moderna ― και της Pfizer-BioNTech ― συνεχίζουν να είναι πολύ μεγαλύτερα από τους κινδύνους.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
MODERNA ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΕΜΒΟΛΙΟ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ