Μενού
  • Α-
  • Α+

Επεισοδιακές διαδηλώσεις εναντίον των εμβολιασμών και των περιοριστικών μέτρων έγιναν χθες σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες. Τα χειρότερα επεισόδια έγιναν στη Ρώμη όπου οι διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Ντράγκι καθώς και στην έδρα του μεγαλύτερου συνδικάτου στην Ιταλίας.

Με κανόνια νερού και δακρυγόνα Ιταλοί αστυνομικοί προσπαθούν να διαλύσουν πλήθος αντιεμβολιαστών στη Ρώμη, που φωνάζουν συνθήματα και χτυπούν τύμπανα. Περισσότεροι από 10.000 άνθρωποι βγήκαν στους δρόμους της ιταλικής πρωτεύουσας για να διαμαρτυρηθούν κατά του πράσινου πάσου, του πιστοποιητικού που αποδεικνύει ότι κάποιος έχει κάνει τουλάχιστον μια δόση εμβολίου, έχει νοσήσει ή έχει αρνητικό τεστ κορονοϊού.

Η επίδειξη του πιστοποιητικού θα είναι απαραίτητη από τις 15 Οκτωβρίου για όλους τους εργαζόμενους στην Ιταλία, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Ομάδες διαδηλωτών, ανάμεσα τους και πολλοί ακροδεξιοί και νεοφασίστες έσπασαν, προς στιγμήν, τον αστυνομικό κλοιό, αλλά δεν κατάφεραν να να εισβάλλουν στο γραφείο του πρωθυπουργού Μάριο Ντράγκι. Παρόμοια επίθεση αντιεμβολιαστών έγινε στα γραφεία του μεγαλύτερου συνδικάτου της χώρας, που υποστηρίζει το μέτρο.

Παρά τις θορυβώδεις διαμαρτυρίες των αντιεμβολιαστών, σχεδόν το 80% των Ιταλών άνω των 12 ετών έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA