Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μεταμεσονύκτιο διπλωματικό θρίλερ στην Τουρκία για τον Οσμάν Καβαλά

Η Άγκυρα κάλεσε τους πρεσβευτές 10 χωρών, ανάμεσα σε αυτές των ΗΠΑ, Γερμανίας και Γαλλία, για να διαμαρτυρηθεί επειδή έκαναν έκκληση για την απελευθέρωση του τούρκου εκδότη

Πηγή: (Associated Press)
Πηγή: (Associated Press)

Μεταμεσονύκτιο διπλωματικό θρίλερ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη στην Τουρκία μετά την έκκληση που έκαναν δέκα χώρες για άμεση απελευθέρωση του τούρκου εκδότη Οσμάν Καβαλά καθώς το τουρκικό ΥΠΕΞ κάλεσε τους πρεσβευτές, ανάμεσα σε αυτούς των ΗΠΑ, της Γαλλίας και της Γερμανίας, για να διαμαρτυρηθεί!

Στην έκκληση την οποία προσυπέγραψαν οι πρεσβείες αναφέρεται πως η υπόθεση του κ. Καβαλά «ρίχνει βαριά σκιά στον σεβασμό της δημοκρατίας»· οι διπλωματικές αποστολές που τη μοιράστηκαν προκαλώντας την οργή της τουρκικής διπλωματίες είναι αυτές του Καναδά, της Δανίας, της Ολλανδίας, της Νορβηγίας, της Σουηδίας, της Φινλανδίας και της Νέας Ζηλανδίας, πέραν αυτών των ΗΠΑ, της Γερμανίας και της Γαλλίας.

Ο κ. Καβαλά, ο οποίος χαρακτηρίζει «αδιανόητες» τις κατηγορίες που τον βαρύνουν, παραμένει στη φυλακή επί τέσσερα χρόνια, χωρίς να έχει καταδικαστεί για οτιδήποτε, παρά το γεγονός ότι το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) είχε αποφανθεί το 2019 πως πρέπει να αφεθεί ελεύθερος. Τον περασμένο μήνα, το Συμβούλιο της Ευρώπης απείλησε την Άγκυρα με κυρώσεις, οι οποίες θα μπορούσαν να αποφασιστούν κατά την προσεχή σύνοδό του (30ή Νοεμβρίου-2η Δεκεμβρίου), αν ο τούρκος επιχειρηματίας και αντιπολιτευόμενος, ηλικίας 64 ετών, δεν έχει απελευθερωθεί μέχρι τότε.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Τουρκία #Γαλλία #Γερμανία #ΗΠΑ

Best of Internet