Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο επικείμενος γάμος της πριγκίπισσας Μάκο της Ιαπωνίας με τον πρώην συμφοιτητή της, Κέι Κομούρο, απασχολεί εδώ και χρόνια τα μέσα ενημέρωσης της χώρας και βρίσκεται στο μικροσκόπιο των ταμπλόιντ, καθώς η σχέση τους, την έθεσε εκτός της αυτοκρατορικής οικογένειας. Μια ιστορία που θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το ζεύγος των πρίγκιπα Χάρι και Μέγκαν Μαρκλ της Βρετανίας. Eπειτα από τον τριετή αρραβώνα τους, αλλά και ένα οικονομικό σκάνδαλο που καθυστέρησε τον γάμο, εν τέλει, αυτός θα γίνει την Τρίτη (25/10). Η πριγκίπισσα θα δεθεί με τα ιερά δεσμά με έναν... κοινό θνητό, όπως είναι ο Κομούρο, σε μία λιτή τελετή, ενώ ο γάμος στην ουσία θα αφορά την υπογραφή των σχετικών εγγράφων και στη συνέχεια θα δοθεί συνέντευξη Τύπου. 

Η Μάκο από την προσεχή Τρίτη θα θεωρείται πλέον και η ίδια απλή ως μία «απλή πολίτης», καθώς ο γάμος της με τον 30χρονο απόφοιτο της νομικής που ζει και εργάζεται στη Νέα Υόρκη, θα υποστεί τους κανόνες της αυτοκρατορικής οικογένειας. Μάλιστα, η πριγκίπισσα αρνήθηκε ακόμη και το έκτακτο επίδομα των 1,3 εκατ. δολαρίων που δίδεται στις γυναίκες που αποχωρούν από την οικογένεια.

Ο αρραβώνας και ο γάμος που... άργησε τρία χρόνια

Αρχικά, ο αρραβώνας που έγινε το 2017 είχε αντιμετωπιστεί με ενθουσιασμό από τον ιαπωνικό λαό, όμως, στη συνέχεια επισκιάστηκε από το οικονομικό σκάνδαλο που αφορούσε τη μητέρα του γαμπρού, με αποτέλεσμα ο Τύπος να στραφεί εναντίον και του ίδιου. «Θα είμαι ευτυχισμένη εάν μπορέσω να δημιουργήσω μια ζεστή οικογένεια γεμάτη χαμόγελα», είχε δηλώσει, τότε η Μάκο, όμως τον Φεβρουάριο του 2018, ο γάμος αναβλήθηκε έως το 2020 με πρόσχημα ότι χρειαζόταν περισσότερος χρόνος «προετοιμασίας», όμως όλοι γνώριζαν πως είχε να κάνει με την οικονομική διαμάχη μεταξύ της μητέρας του Κομούρο και του πρώην αρραβωνιαστικού της, με τον άνδρα να υποστηρίζει ότι μητέρα και γιος δεν του είχαν επιστρέψει χρέος ύψους περίπου 35.000 δολαρίων! Ο Κομούρο δήλωσε πως τα χρήματα είχαν δοθεί ως «δώρο», όχι ως δάνειο και φέτος εξέδωσε ανακοίνωσε διευθέτησης του ζητήματος.

Στα πρότυπα των Χάρι και Μέγκαν

Ο πατέρας της Μάκο, πρίγκιπας διάδοχος Ακισίνο, είχε δηλώσει σε συνέντευξη Τύπου το 2018 ότι αν δεν επιλυθεί το οικονομικό ζήτημα, δεν μπορεί να γίνει ο γάμος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος και η κόρη του «δεν μιλούν και τόσο συχνά τελευταία». Ο Κομούρο επέστρεψε τον Σεπτέμβριο την Ιαπωνία ως απόφοιτος του Φόρνταμ και εργαζόμενος σε δικηγορικό γραφείο της Νέας Υόρκης, όμως ακόμα και σήμερα δεν αποτελεί τον γαμπρό που επιθυμούσε η αυτοκρατορική οικογένεια. 

Η ιστορία από την Ιαπωνία, αναπόφευκτα προκάλεσε συγκρίσεις με το ζεύγος του πρίγκιπα Χάρι και της Μέγκαν Μαρκλ στη Βρετανία, που εγκατέλειψαν τα βασιλικά τους καθήκοντα το 2020 και μετακόμισαν στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με δημοσκοπήσεις, στην κοινή γνώμη της Ιαπωνία επικρατούν ανάμικτα συναισθήματα, όμως η Υπηρεσία του Αυτοκρατορικού Οίκου (IHA) της Ιαπωνίας οφείλει να ανακοινώσει τον γάμο της πριγκίπισσας Μάκο με τον πρώην συμφοιτητή της, σύμφωνα με το πρωτόκολλο και προτού η ίδια απωλέσει το αξίωμά της.  

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA