Μενού
  • Α-
  • Α+

Η τραγωδία έχει συνταράξει την παγκόσμια κοινή γνώμη και κυρίως το Χόλιγουντ, ωστόσο, το τι πραγματικά έγινε και ο Αλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε τη διευθύντρια φωτογραφίας Χαλίνα Χάτσινς, είναι το πλέον βασανιστικό ερώτημα που έχουν οι πάντες στο μυαλό τους. Η αστυνομία προσπαθεί να ρίξει φως στο ερώτημα πώς μια αληθινή σφαίρα βρέθηκε μέσα σε ένα όπλο που υποτίθεται πως έπρεπε να έχει μέσα στη γεμιστήρα του άσφαιρα! Τα γυρίσματα της γουέστερν ταινίας «Rust» σταμάτησαν και πλέον όλοι μιλάνε για ένα θρίλερ.

Όπως μάλιστα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ, ο ηθοποιός ήταν τόσο σοκαρισμένος από τη φρικτή τροπή που πήρε το γύρισμα που επαναλάμβανε διαρκώς «Γιατί μου δώσατε όπλο με αληθινές σφαίρες;». Εκπρόσωπος της εταιρείας παραγωγής επέμεινε ότι το όπλο ήταν ρέπλικα και ήταν γεμάτο με άσφαιρα. Και πρόσθεσε ότι τέτοιου είδους συμβάντα είναι μεν σπάνια αλλά συμβαίνουν. Η υπόθεση πάντως παραμένει ένα άλυτο μυστήριο. Κανείς δεν μπορεί να καταλάβει τι ακριβώς συνέβη. Ο Αλεκ Μπάλντουιν οδηγήθηκε στο γραφείο του Σερίφη για να ανακριθεί αλλά δεν συνελήφθη και δεν του απαγγέλθηκαν κατηγορίες.

Η υπόθεση όμως φαίνεται πως λαμβάνει ανεξέλεγκτη τροπή αφού σωματείο που ειδικεύεται στα όπλα που χρησιμοποιούνται στα γυρίσματα ταινιών του Χόλιγουντ ανέφερε στη Daily Mail ότι το φυσίγγιο που σκότωσε την άτυχη γυναίκα ήταν αληθινό και όχι άσφαιρο!

Τι ψάχνει η Αστυνομία και τι λέει η εταιρεία παραγωγής

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι αστυνομικοί εξακολουθούν να προσπαθούν να προσδιορίσουν εάν το περιστατικό ήταν ατύχημα, όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος του γραφείου του σερίφη της κομητείας Σάντα Φε, Χουάν Ρίος. Δεν έχουν απαγγελθεί κατηγορίες και η έρευνα παραμένει ανοιχτή, πρόσθεσε. «Προσπαθούμε να προσδιορίσουμε τώρα πώς και ποιος τύπος βλήματος χρησιμοποιήθηκε στο πυροβόλο όπλο», είπε. Το περιστατικό συνέβη περίπου στη 1:50 μ.μ. τοπική ώρα, ανέφεραν οι ερευνητές.

Σε ανακοίνωσή της, η εταιρεία παραγωγής της ταινίας, Rust Movie Productions LLC, δήλωσε ότι «όλο το καστ και το συνεργείο είναι συντετριμμένοι από τη σημερινή τραγωδία και στέλνουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους αγαπημένους της Halyna. Διακόψαμε την παραγωγή της ταινίας για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα και συνεργαζόμαστε πλήρως με την έρευνα της αστυνομίας του Σάντα Φε». Η τοπική εφημερίδα Santa Fe New Mexican μετέδωσε πως ο Αλεκ Μπάλντουιν ήταν συντετριμμένος και έκλαιγε όσο απαντούσε στα ερωτήματα των επιθεωρητών.

https://twitter.com/Jim_Levesque/status/1451528366381801480?ref_src=twsrc^tfw

Τα πρώτα λόγια του Αλεκ Μπάλντουιν: «Έχει ραγίσει η καρδιά μου»

Ο Αλεκ Μπάλντουιν δηλώνει συντετριμμένος για τον θάνατο της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας, κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust». Σε ανάρτησή του στο Instagram, ο δημοφιλής ηθοποιός δηλώνει πως «έχει ραγίσει η καρδιά του» και πως «συνεργάζεται με την αστυνομία», στα πρώτα του λόγια μετά τον θανάσιμο τραυματισμό της Χαλίνα Χάτσινς, διευθύντριας φωτογραφίας της ταινίας «Rust», κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

Σε μήνυμά του στο Instagram, o ηθοποιός δηλώνει πως «δεν υπάρχουν λόγια για να εκφράσω το σοκ και τη λύπη μου για το τραγικό ατύχημα που αφαίρεσε τη ζωή της Χαλίνα Χάτσινς, συζύγου, μητέρας και συναδέλφου που θαύμαζα βαθιά». Ο Μπάλντουιν αναφέρει πως συνεργάζεται πλήρως με τις αστυνομικές έρευνες «προκειμένου να φανεί πώς συνέβη η τραγωδία».

https://www.instagram.com/p/CVVhK9IJY3T/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CVVhOTeJcqM/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

Τα τρία είδη όπλων που χρησιμοποιούνται στα κινηματογραφικά σετ

Το συμβάν με τον πυροβολισμό του Αλεκ Μπάλντουιν στα γυρίσματα του Rust δεν είναι δυστυχώς το πρώτο στην ιστορία του κινηματογράφου, παρά το γεγονός πως τηρούνται αυστηρά μέτρα ασφαλείας σε κάθε κινηματογραφικό σετ. Πιο συγκεκριμένα, για να γυριστεί μια σκηνή πυροβολισμών υπολογίζονται όλα τα πιθανά σενάρια, αλλά και το ρίσκο για τυχόν τραυματισμούς.

Υπάρχει πάντα ένας υπεύθυνος ασφαλείας, ο οποίος δουλεύει στενά με τον σκηνοθέτη και τον βοηθό του, προκειμένου όλα να κυλήσουν ομαλά. Παράλληλα, οι ηθοποιοί και οι κασκαντέρ που θα πάρουν μέρος στο σετ είναι κατάλληλα εκπαιδευμένοι για τη χρήση των όπλων, ενώ ξέρουν ακριβώς τις κινήσεις που θα κάνουν πάνω στη σκηνή. Σε αυτό τους έχει βοηθήσει ένας ειδικός εκπαιδευτής όπλων, που υπάρχει σε κάθε γύρισμα ταινίας.

Για να φαίνονται οι σκηνές των πυροβολισμών στις ταινίες πιο αληθοφανείς, χρειάζονται δύο απαραίτητα συστατικά. Σωστά όπλα και καλή κίνηση από τους ηθοποιούς. Όσον αφορά τα πρώτα τώρα, υπάρχουν τρία διαφορετικά είδη, τα οποία επιλέγουν οι παραγωγοί και οι σκηνοθέτες του Χόλιγουντ για τις ταινίες τους.

  1. Τα κανονικά όπλα, τα οποία γεμίζονται με άσφαιρα φυσίγγια. Είναι αυτά που επιλέγουν οι περισσότεροι, προκειμένου οι σκηνές να μοιάζουν πραγματικές.
  2. Τα ακριβή αντίγραφα όπλων, τα οποία μοιάζουν εκπληκτικά με τα κανονικά όπλα, αλλά μπορούν να βγάλουν μόνο ήχο ή καπνό από την κάννη τους.
  3. Τα ψεύτικα όπλα, τα οποία είναι φτιαγμένα από υλικά όπως μέταλλο ή πλαστικό και δεν μπορούν να πυροβολήσουν. Χρησιμοποιούνται μόνο για εφέ.

Όπως είπε ο βαλλιστικός αναλυτής Γ. Ραυτογιάννης στον Alpha, υπάρχουν δύο ενδεχόμενα. Το ένα είναι να χρησιμοποιήθηκε κανονικό όπλο που είχε μεν άσφαιρα, αλλά δεν είναι ειδικό για ανάλογες χρήσεις, και το άλλο να υπήρξε προβληματική γόμωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA