Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Facebook: Κερδισμένο κατά 9 δισ. δολάρια παρά το σκάνδαλο με τους πληροφοριοδότες

Αύξηση κερδών και εσόδων για το Facebook το τελευταίο τρίμηνο παρά την απαισιοδοξία των αναλυτών για το σκάνδαλο που δημιουργήθηκε από διαρροή απόρρητων εγγράφων - Η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά περίπου 20% μέχρι στιγμής φέτος

Πηγή: APimages
Πηγή: APimages

Αύξηση κερδών και εσόδων ανακοίνωσε η Facebook Inc. για το τελευταίο τρίμηνο, με τα κέρδη να ξεπερνούν τις εκτιμήσεις των αναλυτών της Wall Street όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία. Οι αναλυτές ήταν απαισιόδοξοι λόγω της εσωτερικής πίεσης που προκάλεσαν τα έγγραφα που διέρρευσαν κι έκαναν λόγο για σκάνδαλο.

Η Φράνσις Χάουγκεν κυκλοφόρησε μια κρύπτη εσωτερικών εγγράφων στο κοινό, υποστηρίζοντας ότι το Facebook έθεσε το κέρδος πάνω από την ασφάλεια των χρηστών.Πολλές αναφορές των μέσων ενημέρωσης αναφέρουν ότι σύμφωνα με τα έγγραφα το Facebook απέτυχε να αποκλείσει το περιεχόμενο που προωθούσε ρητορική μίσους και σεξουαλική διακίνηση εκτός των ΗΠΑ.Τη Δευτέρα, ο διευθύνων σύμβουλος του Facebook, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, είπε στους επενδυτές σε τηλεδιάσκεψη: «Αυτό που βλέπουμε είναι μια συντονισμένη προσπάθεια επιλεκτικής χρήσης εγγράφων που διέρρευσαν για να δημιουργηθεί μια ψευδής εικόνα της εταιρείας μας».

Ο οικονομικός διευθυντής της εταιρείας, David Wehner επισήμανε ότι η πρόβλεψη «αντανακλά την σημαντική αβεβαιότητα που αντιμετωπίζουμε το δ' τρίμηνο υπό το πρίσμα των συνεχιζόμενων αντιξοοτήτων από τις αλλαγές της Apple στο iOS 14 καθώς και από μακροοικονομικούς παράγοντες και από την εξέλιξη της COVID»

Η εταιρεία είπε ότι θα δαπανήσει περίπου 10 δισεκατομμύρια δολάρια για το τμήμα μεταβάσεών της φέτος - γνωστό ως Facebook Reality Labs - το οποίο έχει ως αποστολή τη δημιουργία υλικού, λογισμικού και περιεχομένου επαυξημένης και εικονικής πραγματικότητας.

Το μεγαλύτερο δίκτυο μέσων κοινωνικής δικτύωσης στον κόσμο βρίσκεται υπό έλεγχο από παγκόσμιους νομοθέτες και ρυθμιστικές αρχές, συμπεριλαμβανομένης της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Εμπορίου, η οποία έχει καταθέσει αγωγή κατά των μονοπωλίων ισχυριζόμενη αντιανταγωνιστικές πρακτικές. Σε μια ακρόαση τη Δευτέρα, η κ. Haugen είπε στους βρετανούς βουλευτές ότι το Facebook «αναμφισβήτητα μεγαλώνει το μίσος στην κοινωνία». Πάντως, η μετοχή της εταιρείας αυξήθηκε κατά περίπου 20% μέχρι στιγμής φέτος.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Facebook #Μαρκ Ζούκερμπεργκ

Best of Internet