Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Λα Πάλμα: Προβληματίζει η μανία του ηφαιστείου – Θερμική ενέργεια ίση με... 4.000 βόμβες στη Χιροσίμα!

Ιση με 4.000 βόμβες στη Χιροσίμα αποτιμάται από τους επιστήμονες ότι είναι η θερμική ενέργεια του ηφαιστείου Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία - Βαθύς προβληματισμός στους επιστήμονες από τη συνεχιζόμενη καταστροφική μανία του ηφαιστείου

Λάβα από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα (Πηγή: Associated Press)
Λάβα από το ηφαίστειο της Λα Πάλμα (Πηγή: Associated Press)

Συνεχίζει να «ξερνά» λάβα το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς τίποτα δεν δείχνει πότε θα σταματήσει η καταστροφική του μανία. Μετά από πέντε εβδομάδες εκρήξεων, πάνω από 2.000 σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί ή εκκενωθεί, με τη δραστηριότητα του «φλεγόμενου γίγαντα» να συναρπάζει αλλά και να προβληματίζει όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, οι ηφαιστειολόγοι παρατηρούν προβληματισμένοι την ποσότητα θερμικής ενέργειας που παράγεται στο ηφαίστειο, την οποία μετρούν τακτικά. Σύμφωνα με μία δραματική εκτίμηση από το κανάλι Meteo HD της Λα Πάλμα, η θερμική ενέργεια που παράγεται από το ηφαίστειο είναι τόσο μεγάλη, που τα 100 εκατ. κυβικά λάβας ισούνται με... 4.000 ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα!

Τα ποτάμια της λάβας έχουν καταστρέψει σχεδόν 8.000 στρέμματα γης, περίπου 2.000 κτίρια και πολλές καλλιέργειες μπανάνας, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο, ενώ πάνω από 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ηφαίστειο #Λα Πάλμα #Ισπανία

Best of Internet