Μενού
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζει να «ξερνά» λάβα το ηφαίστειο Κούμπρε Βιέχα στο νησί Λα Πάλμα, στην Ισπανία, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία στους ειδικούς καθώς τίποτα δεν δείχνει πότε θα σταματήσει η καταστροφική του μανία. Μετά από πέντε εβδομάδες εκρήξεων, πάνω από 2.000 σπίτια στην περιοχή έχουν καταστραφεί ή εκκενωθεί, με τη δραστηριότητα του «φλεγόμενου γίγαντα» να συναρπάζει αλλά και να προβληματίζει όλο τον κόσμο.

Μάλιστα, οι ηφαιστειολόγοι παρατηρούν προβληματισμένοι την ποσότητα θερμικής ενέργειας που παράγεται στο ηφαίστειο, την οποία μετρούν τακτικά. Σύμφωνα με μία δραματική εκτίμηση από το κανάλι Meteo HD της Λα Πάλμα, η θερμική ενέργεια που παράγεται από το ηφαίστειο είναι τόσο μεγάλη, που τα 100 εκατ. κυβικά λάβας ισούνται με... 4.000 ατομικές βόμβες στη Χιροσίμα!

Τα ποτάμια της λάβας έχουν καταστρέψει σχεδόν 8.000 στρέμματα γης, περίπου 2.000 κτίρια και πολλές καλλιέργειες μπανάνας, από τότε που εξερράγη το ηφαίστειο, ενώ πάνω από 6.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA