Μενού
  • Α-
  • Α+

Σαρωτικό είναι το νέο κύμα του κορονοϊού στην Ευρώπη με τις χώρες τη μία μετά την άλλη να παρουσιάζουν αποκαρδιωτικές εικόνες στα νοσηλευτικά ιδρύματα. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η Ρουμανία, στην οποία βιώνουν εικόνες... Μπέργκαμο, όπου στην αρχή της πανδημίας, η οποία σάρωσε κυριολεκτικά τον ιταλικό βορρά, ασθενείς ψάχνουν απεγνωσμένα ένα κρεβάτι για να νοσηλευτούν και τους παρέχεται οξυγόνο στα πάρκινγκ των νοσοκομείων, όπου περιμένουν μέσα στα αυτοκίνητά τους για να έρθει η ώρα να νοσηλευτούν.

Διαβάστε ακόμη: Κορονοϊός: Ολοταχώς για νέο μαύρο ρεκόρ στα κρούσματα - Αγγίζουν τα 7.000

Η Ρουμανία κατέχει τη δεύτερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ενωση με το χαμηλότερο ποσοστό εμβολιασμού, με τους πλήρως εμβολιασμένους να μην ξεπερνούν το 36% του ενήλικου πληθυσμού. Τη θλιβερή πρωτιά κατέχει η γειτονική μας Βουλγαρία, με το ισχνό 24% του πληθυσμού της να έχει κάνει δύο δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού.

Την ίδια ώρα, στη Γαλλία παρουσιάζεται ραγδαία αύξηση κρουσμάτων, ενώ στις ΗΠΑ ξεκίνησε ο εμβολιασμός παιδιών ηλικίας 5-11 ετών με το σκεύασμα της Pfizer, ενώ ο Τζο Μπάιντεν ανακοίνωσε ότι οι ΗΠΑ στήνουν 20.000 εμβολιαστικά κέντρα για μαθητές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA