ΔΙΕΘΝΗ
04/11/2021 21:02

Τζεφ Μπέζος: Οι ερωτήσεις που κάνει σε όσους θέλουν να εργαστούν στην Amazon

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon Τζεφ Μπέζος επιλέγει πρωτότυπες ερωτήσεις για τους εργαζόμενους προκειμένου να τους προσλάβει στην εταιρεία του

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Τζεφ Μπέζος: Οι ερωτήσεις που κάνει σε όσους θέλουν να εργαστούν στην Amazon
Τζεφ Μπέζος (AP Photo/Ted S. Warren)
Ανάγνωση:

Ο ιδρυτής και εκτελεστικός πρόεδρος της Amazon Τζεφ Μπέζος επιλέγει πρωτότυπες ερωτήσεις για τους εργαζόμενους προκειμένου να τους προσλάβει στην εταιρεία του. Ο 57χρονος επιχειρηματίας παίρνει συνεντεύξεις από ανθρώπους των οποίων τα βιογραφικά έχουν εγκριθεί από τους διευθυντές προσωπικού.

Διαβάστε ακόμη: Τομ Χανκς: Γιατί απέρριψε την πρόταση του Τζεφ Μπέζος να ταξιδέψει στο διάστημα

Τη συνέντευξη από την οποία πέρασε το 2002 για να προσληφθεί στην Amazon περιέγραψε στο CNBC η Αν Χάιατ, πρώην στέλεχος του κολοσσού στο ηλεκτρονικό εμπόριο, η οποία πλέον κάνει τα δικά της βήματα στη Σίλικον Βάλεϊ. Η Χάιατ έχοντας περάσει από το προκαταρκτικό στάδιο της παρουσίασης του βιογραφικού της στον διευθυντή προσωπικού, κλήθηκε για μία δεύτερη πιο αναλυτική συνέντευξη. Αυτό που δεν ήξερε είναι ότι ο άνθρωπος που θα είχε απέναντι της θα ήταν ο ίδιος ο ιδρυτής της Amazon, Τζεφ Μπέζος, ο οποίος και της εξήγησε πως έχει δύο μόνο ερωτήσεις για αυτήν. Η πρώτη ήταν σίγουρα απροσδόκητη.

Τα... παράθυρα

«Θα κάνω εγώ τις μαθηματικές πράξεις» είπε, καθώς στεκόταν μπροστά σε έναν πίνακα. «Θέλω να υπολογίσεις πόσα παράθυρα έχει το Σιάτλ», ζήτησε ο Μπέζος. Αρχικά η Αν «τρόμαξα και πάγωσα» αλλά «γρήγορα ηρέμησα και κατάλαβα ότι απλώς θέλει να δει εάν μπορώ να σκεφτώ συγκροτημένα και να “σπάσω” ένα περίπλοκο πρόβλημα σε μικρότερα κομμάτια». Απάντησε λοιπόν πως θα άρχιζε με τον αριθμό των κατοίκων στο Σιάτλ και θα υπολόγιζε στη συνέχεια ότι όλοι θα είχαν ένα σπίτι, ένα μεταφορικό μέσο και θα πήγαιναν σε κάποιο σχολείο ή χώρο εργασίας, όλα εκ των οποίων θα είχαν παράθυρα. Η εκτίμηση λοιπόν θα βασιζόταν στον μέσο όρο των παραπάνω.

Η δεύτερη ερώτηση ήταν πιο απλή: «Ποιοι είναι οι επαγγελματικοί στόχοι σου;». Και αυτή είναι μία ερώτηση που θα πρέπει να είναι έτοιμος να απαντήσει κάθε υποψήφιος για μία νέα θέση. Η ίδια του είπε ότι η Amazon είχε ότι αποδειχθεί ότι ήταν γεμάτη με φιλόδοξους και παθιασμένους ανθρώπους και ότι ήθελε να είναι σαν αυτούς και να μάθει όσα ήξεραν. Τελικά, τα κατάφερε και ο Τζεφ Μπέζος την προσέλαβε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
AMAZON ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ