Μενού
  • Α-
  • Α+

Η αμερικανική φαρμακοβιομηχανία Pfizer Inc βρίσκεται σε συνομιλίες με 90 χώρες για συμβάσεις προμηθειών για το πειραματικό της χάπι κατά του κορονοϊού, το οποίο αποδείχθηκε ότι μειώνει κατά 89% τον κίνδυνο νοσηλείας ή θανάτου σε ασθενείς που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο σοβαρής νόσησης, δήλωσε σήμερα, Παρασκευή (5/11) σε συνέντευξη ο πρόεδρος και γενικός της διευθυντής Αλμπερτ Μπουρλά.

Ο Μπουρλά, ο οποίος κάνει τις συνομιλίες, πρόσθεσε ότι η Pfizer αναμένει να τιμολογήσει το φάρμακό της, που ονομάζεται Paxlovid, κοντά στην τιμή που η ανταγωνιστική Merck & Co Inc όρισε για το υποψήφιο αντιιικό της φάρμακο κατά της Covid-19 που λαμβάνεται από το στόμα.

Η συμβατική τιμή για το χάπι της μολνοπιραβίρης της Merck κυμαίνεται στα 700 δολάρια για πενθήμερη θεραπευτική αγωγή.

Μπουρλά: «Μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα»

Για «μεγάλη μέρα για την ανθρωπότητα» έκανε λόγο ο επικεφαλής της Pfizer Αλμπερτ Mπουρλά, σε συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN, όπου και ανέφερε λεπτομέρειες για το καινοτόμο φάρμακο κατά του κορονοϊού που ετοιμάζει η φαρμακοβιομηχανία. Συγκεκριμένα, μετά την Βρετανία, που γίνεται η πρώτη χώρα που θα χορηγεί το αντιικό φάρμακο της φαρμακοβιομηχανίας MSD, σήμερα Παρασκευή (5/11) και ο φαρμακευτικός κολοσσός Pfizer ανακοίνωσε ότι ανέπτυξε χάπι το οποίο μειώνει τις νοσηλείες και τους θανάτους σε ασθενείς υψηλού κινδύνου κατά 89%.

Ο Αλμπερτ Μπουρλά τόνισε πως «νομίζω ότι πρόκειται για σπουδαίες μέρες για την ανθρωπότητα. Μάλιστα τα νέα έρχονται σχεδόν ένα χρόνο από την ημέρα που ανακοινώσαμε μια άλλη σημαντική καινοτομία. 9 Νοεμβρίου πέρυσι ανακοινώσαμε την ανακάλυψη του εμβολίου, και σήμερα ανακοινώνουμε το χάπι για τη θεραπεία όσων έχουν προσβληθεί από την ασθένεια. Είναι πολύ σημαντικό. Σημαίνει ότι από αυτή την ομάδα ασθενών αντί να πάνε οι 10 στο νοσοκομείο, θα πάει μόνο ένας και ελάχιστοι ή κανένας θα πεθάνει. Αρα, η χρήση αυτού του χαπιού θα σώσει πολλά εκατομμύρια ζωές».

Για το πότε θα εγκριθεί το χάπι ο κ. Μπουρλά ανέφερε ότι «θα υποβάλουμε αίτηση (για έγκριση) το συντομότερο δυνατό. Ελπίζουμε ότι θα υποβάλουμε αίτημα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA