Μενού
  • Α-
  • Α+

Η Τουρκία βιώνει μία από τις χειρότερες κρίσεις στη σύγχρονη ιστορία με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν να ζει το δικό του οικονομικό «Βατερλό». Οι μισθοί των πολιτών μειώνονται ενώ πλέον αγοράζουν ζάχαρη, λάδι και καφέ με δελτίο. Η κατρακύλα της λίρας που έχει ως συνέπεια και τις οικονομικές δυσκολίες στις ζωές των 84 και πλέον εκατομμυρίων πολιτών έχει «ανάψει» για τα καλά την πολιτική κόντρα και από το κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP) τα έβαλαν ακόμη και με τον... τετράποδο Μπότζι για να «πλήξουν» τον νούμερο ένα αντίπαλο του Ερντογάν, Εκρέμ Ιμάμογλου.  

Διαβάστε ακόμη: Τουρκία: Η κατρακύλα της λίρας, ο φόβος του κραχ και τα τρόφιμα με δελτίο φέρνουν εξέγερση κατά του Ερντογάν

Ο αξιαγάπητος σκύλος με το όνομα Μπότζι ταξιδεύει σε μεγάλες διαδρομές με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, έως και 30 χιλιόμετρα καθημερινά. Οι υπάλληλοι του δήμου της Κωνσταντινούπολης που καταγράφουν τα ταξίδια του με ένα μικροτσίπ, λένε ότι περνάει από τουλάχιστον 29 σταθμούς του μετρό την ημέρα και τον εντόπισαν ακόμη και στη θάλασσα, στα Πριγκηπόννησα! Τα... ταξίδια του σκύλου με χρυσοκάστανο τρίχωμα, σκούρα μάτια και πεταχτά αυτιά έκαναν τον γύρο του κόσμου. 

Το blog Sagdan Haber που υποστηρίζει το AKP,  έγραψε ότι ο Μπότζι ήταν υπεύθυνος για κόπρανα που βρέθηκαν πάνω σε κάθισμα του μετρό, ενώ ο Δήμος πληρώνει για την καμπάνια που σχετίζεται με τον διάσημο αδέσποτο σκύλο. Το blog κάνει κριτική συνεχώς στον Εκρέμ Ιμάμογλου που εκλέχτηκε δήμαρχος Κωνσταντινούπολης με την υποστήριξη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (HCP) και πιθανός υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2023. Το «πλήγμα» που επιχείρησαν μέσω του δημοσιεύματος για τον Μπότζι από το AKP φαίνεται πως... ναυάγησε. 

Η απάντηση στις... κατηγορίες που βάραιναν τον Μπότζι, ήρθαν από τους χρήστες του Twitter που κορόιδευαν αυτούς που κατηγορούσαν τον σκύλο, αναφέροντας ότι ήταν απίθανο να είχε κάνει την ανάγκη του πάνω σε κάθισμα. Έπειτα, ο εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Κωνσταντινούπολης, Μουράτ Ονγκούν ανέβασε ένα βίντεο στο οποίο φαινόταν ένας άνδρας να αφήνει τις ακαθαρσίες πάνω στο κάθισμα αφού τις έβγαλε από μια πλαστική σακούλα.

https://twitter.com/Mrt_Ongun/status/1461996869425508355?ref_src=twsrc^tfw

Το βίντεο με τον άνδρα δημοσιεύτηκε και στον επίσημο λογαριασμό του Μπότζι στο Twitter με το σχόλιο «ντρέπομαι που βλέπω αυτές τις εικόνες». 

https://twitter.com/boji_ist/status/1461998070162407425?ref_src=twsrc^tfw

«Ήμουν στο καταφύγιο όλη την ημέρα με τον εκπαιδευτή μου», απάντησε ο... Μπότζι στο Twitter την ημέρα που τον κατηγόρησαν. Επίσης οι διαχειριστές του λογαριασμού δημοσίευσαν και μία φωτογραφία με τον Μπότζι και το μήνυμα: «ακόμα περιμένω μία συγγνώμη».

https://twitter.com/boji_ist/status/1461796954405548037?ref_src=twsrc^tfwhttps://twitter.com/boji_ist/status/1462324320668110853?ref_src=twsrc^tfw

Στη συνέχεια, το θέμα πήρε ακόμα πιο πολιτικές διαστάσεις αφού για την υπόθεση κατηγορήθηκε ο Μεχμέτ Τεβφίκ Γκοκσού, ο υπεύθυνος του AKP στην Κωνσταντινούπολη και αναπληρωτής πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τεβφίκ δεν θέλησε να σχολιάσει το θέμα χαρακτηρίζοντάς το «γελοίο». 

Σύγκρουση 

Μπορεί η ιστορία του Μπότζι να είναι αστεία, αλλά υπάρχει πολιτική σύγκρουση για τα ΜΜΜ στον Δήμο Κωνσταντινούπολης, μετά την εκλογή Ιμάμογλου. Σε μια συμβολική κίνηση το υπουργείο Συγκοινωνιών ήθελε στο μετρό να αναγράφεται το «U» από τη λέξη «ulastırma», που σημαίνει συγκοινωνία στα τουρκικά, ενώ ο Δήμος Κωνσταντινούπολης προτιμούσε να αναγράφεται το «Μ», όπως ισχύει από το 1992. Προφανώς, η κάθε πλευρά θεωρούσε ότι το γράμμα θα έδειχνε σε ποιον «ανήκει» η δημοτική συγκοινωνία. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA