Διεθνή
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Μετάλλαξη Όμικρον: Το ECDC προειδοποιεί πως ο κίνδυνος εξάπλωσης στην Ευρώπη είναι «υψηλός έως πολύ υψηλός»

Σήμα κινδύνου από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών για τη Μετάλλαξη Όμικρον - Αναβάλλεται επ' αόριστον η υπουργική διάσκεψη του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που θα γινόταν στη Γενεύη

Πηγή: Unsplash
Πηγή: Unsplash

Ο κίνδυνος να εξαπλωθεί στην Ευρώπη η μετάλλαξη Όμικρον του κορονοϊού που εντοπίστηκε στη Νότια Αφρική είναι «υψηλός έως πολύ υψηλός» ανακοίνωσε απόψε το Ευρωπαϊκό Κέντρο Πρόληψης και Ελέγχου Ασθενειών (ECDC).

Στην έκθεση εκτίμησης του κινδύνου το ECDC αναφέρει ότι «το γενικό επίπεδο κινδύνου για την Ευρωπαϊκή Ένωση και τον Ευρωπαϊκό Οικονομικό Χώρο» όσον αφορά αυτή τη νέα μετάλλαξη του SARS-CoV-2, κρίνεται «υψηλό έως πολύ υψηλό».

Εκτός από τη Νότια Αφρική, κρούσματα της Όμικρον έχουν καταγραφεί στο Μαλάουι, στο Ισραήλ (ένα πρόσωπο που έφτασε στη χώρα από το Μαλάουι), στο Χονγκ Κονγκ και στο Βέλγιο.

Την ίδια ώρα, πρώτη, μετά από τέσσερα χρόνια, υπουργική διάσκεψη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου αναβάλλεται επ’ αόριστον, λόγω της επιδείνωσης της υγειονομικής κατάστασης και της ανάδυσης μιας νέας, ανησυχητικής μετάλλαξης του SARS-CoV-2, ανέφεραν διπλωματικές πηγές.

Οι υπουργοί των 164 χωρών μελών του ΠΟΕ επρόκειτο να συναντηθούν την επόμενη εβδομάδα στη Γενεύη σε μια σύνοδο που θεωρείτο κρίσιμης σημασίας για την ίδια τη μεταρρύθμιση του Οργανισμού.

Η αναβολή της 12ης υπουργικής διάσκεψης «επιβεβαιώθηκε», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο μια διπλωματική πηγή, λίγες ώρες αφότου η Ελβετία ανακοίνωσε ταξιδιωτικούς περιορισμούς για να αντιμετωπιστεί η εξάπλωση της ανησυχητικής μετάλλαξης Όμικρον.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#μετάλλαξη Όμικρον #Ευρώπη #Νότια Αφρική #Βέλγιο #Κορονοϊός

Best of Internet