Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε αναμμένα κάρβουνα «κάθονται» οι ολλανδικές υγειονομικές αρχές οι οποίες αργά τη νύχτα της Παρασκευής ανακοίνωσαν, επικαλούμενες τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των τεστ που διενεργήθηκαν, πως πιθανόν δεκάδες από τους περίπου 600 επιβάτες δύο πτήσεων από τη Νότια Αφρική που αφίχθησαν χθες στο αεροδρόμιο Σίπολ του Άμστερνταμ έχουν μολυνθεί από τον κορονοϊό.

Όπως είναι απόλυτα φυσιολογικό, οι επιβάτες τέθηκαν αμέσως σε απομόνωση από τους υπόλοιπους ταξιδιώτες στο αεροδρόμιο μετά την άφιξή τους. Πέρα από το γεγονός ότι πρόκειται για μια εστία υπερμετάδοσης που πρέπει να περιοριστεί, υπάρχει και η ανησυχία για το παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του SARS-CoV-2, τη νεότερη «ανησυχητική παραλλαγή» του ιού, κατά τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

https://twitter.com/renz0_78/status/1464353355287957504?ref_src=twsrc^tfw

Τα τεστ τα οποία θα γίνουν στους ασθενείς θα επιβεβαιώσουν περί τίνος πρόκειται, ωστόσο, μέχρι την οριστική απάντηση υπάρχει μεγάλη ανησυχία στις υγειονομικές αρχές της Ολλανδίας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA