Μενού
  • Α-
  • Α+

Ένας Αμερικανός βουλευτής το Σάββατο δημοσίευσε μια χριστουγεννιάτικη φωτογραφία του εαυτού του και της οικογένειάς του, χαμογελώντας και ποζάροντας με τα όπλα τους λίγες μέρες μετά τον θάνατο τεσσάρων εφήβων από πυροβολισμούς σε σχολείο του Μίσιγκαν στις ΗΠΑ. Ακολούθησαν αντιδράσεις για την ψυχρότητά τους.

Διαβάστε ακόμη: ΗΠΑ: Αθώοι δηλώνουν οι γονείς του 15χρονου που κατηγορείται για το φόνο τεσσάρων συμμαθητών του

«Καλά Χριστούγεννα! Υ.Γ. Άγιε Βασίλη, παρακαλώ φέρε πυρομαχικά», έγραψε στο Twitter ο βουλευτής των ΗΠΑ Thomas Massie από το Κεντάκι. Ο Massie, που εκπροσωπεί μια σταθερά Ρεπουμπλικανική περιφέρεια, δημοσίευσε τη φωτογραφία του ίδιου και έξι άλλων κρατώντας πυροβόλα όπλα παρά το γεγονός ότι ο 15χρονος Ίθαν Κράμπλι προκάλεσε το πιο φονικό μακελειό στις ΗΠΑ φέτος.

https://twitter.com/RepThomasMassie/status/1467197523127422979?ref_src=twsrc^tfw

Σύμφωνα με τη νομοθεσία των ΗΠΑ, τα όπλα όπως τα πολυβόλα περιορίζονται στον στρατό, στις αρχές επιβολής του νόμου και σε πολίτες που έχουν λάβει ειδικές άδειες για όπλα που κατασκευάστηκαν πριν από τον Μάιο του 1986. Ο Δημοκρατικός εκπρόσωπος των ΗΠΑ Τζον Γιάρμουθ, ο οποίος προεδρεύει της Επιτροπής Προϋπολογισμού της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, καταδίκασε την ανάρτηση του συναδέλφου του από το Κεντάκι. «Σας διαβεβαιώ ότι δεν είναι όλοι στο Κεντάκι αναίσθητοι και ηλίθιοι», πρόσθεσε.

Ο Κράμπλι σκόρπισε το θάνατο στο Γυμνάσιο της Οξφόρδης όταν με ένα όπλο, που όπως αποδείχθηκε το είχε αγοράσει ο πατέρας του τέσσερις ημέρες νωρίτερα κατά την Black Friday, άνοιξε πυρ εναντίον των συμμαθητών του. Από τις σφαίρες που έφυγαν από το Sig Sauer των 9 χιλιοστών ένα 17χρονο αγόρι καθώς και τρία κορίτσα 14, 16 και 17 ετών.

Ο ανήλικος δολοφόνος φέρεται να δημοσίευσε μια ανατριχιαστική αντίστροφη μέτρηση στο Instagram ώρες πριν από τον πυροβολισμό, γράφοντας: «Τώρα γίνομαι θάνατος - καταστροφέας κόσμων - τα λέμε αύριο Οξφόρδη». Υπό έρευνα, ωστόσο, είναι ένα ακόμη στοιχείο. Τρεις περίπου ώρες πριν ο 15χρονος βγει από το μπάνιο του σχολείου οπλισμένος και αρχίσει να πυροβολεί, είχαν κληθεί από τους καθηγητές στον χώρο οι γονείς του. «Ο ύποπτος είχε εμπλακεί σε μια συνάντηση για θέματα συμπεριφοράς την προηγούμενη ημέρα και την ημέρα του πυροβολισμού», ανέφερε το γραφείο του σερίφη.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA