Μενού
  • Α-
  • Α+

Τα νέα μέτρα συνεχίζονται στην Ευρώπη ενόψει των Χριστουγέννων μετά και την εξάπλωση της μετάλλαξης Όμικρον στις περισσότερες χώρες. Οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown για μια ακόμη εβδομάδα στην Αυστρία, τα νυχτερινά μαγαζιά κλείνουν στη Γαλλία, ενώ στην Γερμανία θα χορέψουν ξανά με την έλευση του 2022. 

Διαβάστε ακόμη: Γερμανία: Νέα τροπή στην υπόθεση με τους πέντε νεκρούς - Τους σκότωσε ο πατέρας για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Οι ανεμβολίαστοι θα παραμείνουν σε καθεστώς lockdown μετά την άρση, την Κυριακή, του lockdown για τον γενικό πληθυσμό, όπως επιβεβαίωσε σήμερα ο νέος καγκελάριος της Αυστρίας Καρλ Νεχάμερ, μια ημέρα μετά την ανάληψη των καθηκόντων του. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου ο Νεχάμερ, δεν είναι πλέον ζήτημα το αν το γενικό lockdown θα λήξει την Κυριακή, όπως είναι προγραμματισμένο, αλλά με ποιον τρόπο θα λήξει και οι διαβουλεύσεις για αυτό θα πραγματοποιηθούν αύριο.

Τέλος ο χορός στα νυχτερινά κέντρα του Βερολίνου

Από αύριο, Τετάρτη 8 Δεκεμβρίου, οι κάτοικοι του Βερολίνου δεν θα επιτρέπεται πλέον να χορεύουν σε νυχτερινά κέντρα. Ειδικότερα, σε μια προσπάθεια να ελαχιστοποιηθεί η μετάδοση του κορονοϊού εν μέσω της εξάπλωσης της μετάλλαξης Όμικρον, η Γερουσία του Βερολίνου επιβάλλει την απαγόρευση του χορού σε νυχτερινά κέντρα και ανακοινώνει αυστηρά ανώτατα όρια στις μεγάλες εκδηλώσεις.

Επιπλέον στους θαμώνες των club συνιστάται να περιορίζουν την επαφή με άλλους ανθρώπους. Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για τις μεγάλης κλίμακας εκδηλώσεις στη Γερμανία και τη νυχτερινή διασκέδαση απαιτείται από τους θαμώνες να έχουν ένα από τα δύο «Gs» (είτε geimpft, δηλ. εμβολιασμένοι, είτε genesen, θετικό τεστ τους τελευταίους έξι μήνες).Τα νέα έρχονται μετά την ανακοίνωση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης της Γερμανίας ότι όλα τα νυχτερινά κέντρα σε κρατίδια με υψηλά ποσοστά μόλυνσης πρέπει να κλείσουν.

 Γαλλία: Κλείνουν νυχτερινά κέντρα για 4 εβδομάδες

Ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ανακοίνωσε ότι οι ιδιοκτήτες νάιτ κλαμπ και ντισκοτέκ, καθώς και οι εταιρείες που οργανώνουν εκδηλώσεις θα αποζημιωθούν. Ο Καστέξ κάλεσε επίσης τους πολίτες να περιορίσουν τις κοινωνικές επαφές τους, τα επαγγελματικά και ιδιωτικά πάρτι, διευκρινίζοντας όμως ότι επί του παρόντος δεν υπάρχει λόγος να επιβληθεί λοκντάουν ή απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες.

Το πέμπτο κύμα της πανδημίας «απαιτεί νέα μέτρα», εξήγησε ο Γάλλος πρωθυπουργός, σημειώνοντας ότι ο αριθμός των κρουσμάτων είναι και πάλι υψηλός, ωστόσο η κατάσταση είναι καλύτερη σε σύγκριση με πέρσι, γιατί 52.000.000 Γάλλοι έχουν εμβολιαστεί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA