Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Better.com, Vishal Garg, φιγουράρει στα μεγαλύτερα ειδησεογραφικά πρακτορεία σήμερα, καθώς ένα βίντεο με τον ίδιο να απολύει 900 υπαλλήλους του μέσω κλήσης Zoom κατάφερε να γίνει το απόλυτο viral. Ένας από τους υπαλλήλους κατέγραψε την κλήση και τη διέρρευσε στο Διαδίκτυο και τώρα έχουν μάθει όλοι το όνομά του. Ποιος είναι, όμως, ο άνθρωπος που ίδρυσε την πρώτη online μεσιτική πλατφόρμα

Το Better.com αποτελεί ιδέα του Βίσαλ Γκαργκ και πρόκειται για την πρώτη ψηφιακή πλατφόρμα στην οποία μπορείς να αγοράσεις ακίνητη περιουσία. Ο Γκαργκ είναι επίσης ιδρυτικό μέλος της One Zero Capital, μιας εταιρείας επενδύσεων χαρτοφυλακίου, σύμφωνα με το βιογραφικό του στο LinkedIn. Μέχρι σήμερα, υπό την ηγεσία της Vishal, η Better.com έχει παράσχει πάνω από 40 δισεκατομμύρια δολάρια σε οικιακή χρηματοδότηση και πάνω από 16 δισεκατομμύρια δολάρια σε κυριότητα κεφαλαίων μέσω των Υπηρεσιών Better Cover και Better Settlement, των ασφαλιστικών τμημάτων της Better.com. Η Better.com έχει συγκεντρώσει πάνω από 400 εκατομμύρια δολάρια σε μετοχικό κεφάλαιο και υποστηρίζεται από τις SoftBank, L Catterton, Kleiner Perkins, Goldman Sachs, Ally Bank, American Express, Citi και άλλους επενδυτές

https://twitter.com/litcapital/status/1467594914556956672?ref_src=twsrc^tfw

Το όνομά του έγινε ευρύτερα γνωστό, όταν εν μέσω κορονοϊού δώρισε περίπου 2 εκατ. δολάρια για να βοηθήσει τους μαθητές των δημοσίων σχολείων της Νέας Υόρκης, ώστε να αντιμετωπίσουν καλύτερα τη διαδικτυακή μάθηση. Αυτό το ποσό χρησιμοποιήθηκε για την αγορά chromebooks, iPad, Wi-Fi hotspots, βιβλία και μαθητικές στολές για παιδιά με χαμηλό εισόδημα.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο Garg μετακόμισε στη Νέα Υόρκη από την Ινδία με την οικογένειά του όταν ήταν επτά ετών. Το προφίλ του Garg δείχνει ότι σπούδασε οικονομικά και διεθνείς επιχειρήσεις στο Leonard N Stern School of Business του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης από το 1995 έως το 1998.

Σε ηλικία 21 ετών, ο Vishal εγκατέλειψε το πρόγραμμα αναλυτών επενδυτικής τραπεζικής στη Morgan Stanley και ξεκίνησε το MyRichUncle, το οποίο έγινε ο δεύτερος μεγαλύτερος ιδιωτικός δανειστής φοιτητών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Βγήκε στο χρηματιστήριο το 2005 και στη συνέχεια εξαγοράστηκε από τη Merrill Lynch, η οποία στη συνέχεια εξαγοράστηκε από την Bank of America.

Vishal Garg: Οι μαζικές απολύσεις και η συγγνώμη

«Αυτά δεν είναι νέα που θα θέλετε να ακούσετε. Εάν συμμετέχετε σε αυτήν την κλήση, είστε μέλος της άτυχης ομάδας που απολύεται. Η απασχόλησή σας εδώ τερματίζεται άμεσα», ακούγεται να λέει ο Vishal Garg στο βίντεο.

«Είναι η δεύτερη φορά στην καριέρα μου που το κάνω αυτό και δεν θέλω να το κάνω. Την τελευταία φορά που το έκανα, έκλαψα. Αυτή τη φορά, ελπίζω να είμαι πιο δυνατός. Απολύουμε περίπου το 15 τοις εκατό της εταιρείας για διάφορους λόγους - την αγορά, την αποτελεσματικότητα, τις επιδόσεις και την παραγωγικότητα», εξήγησε στους υπαλλήλους του κατά τη διάρκεια της κλήσης, ένα βίντεο της οποίας είναι τώρα viral.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Vishal Garg έχει φλερτάρει με διαμάχες. Επικρίθηκε τον Νοέμβριο του 2020 επειδή έστειλε ένα εξαιρετικά αγενές email στους υπαλλήλους του.Όπως αναφέρει το Forbes, το email έγραφε: «Είστε πολύ αργοί. Είστε ένα μάτσο χαζά δελφίνια που πιάνονται στα δίχτυα και τα τρώνε καρχαρίες. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΟ ΤΩΡΑ. ΜΕ ΚΑΝΕΤΕ ΡΕΖΙΛΙ».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA